用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問有冇人知道將軍澳梁省德好? 還是陳耀星好D? ...
樓主: Jacquesl
go

請問有冇人知道將軍澳梁省德好? 還是陳耀星好D? [複製鏈接]

原帖由 hellokittymimi 於 10-6-10 21:07 發表
[quote]原帖由 ZAA 於 10-6-9 09:56 發表
我去過陳耀星好幾次, 亦都有同校長主任傾過計, 覺得佢地好真誠, 我的家長朋友都有同感, 但只是學生人數小, 呢樣令我 ...

如果有人話無禮貌...但又有人讚呢間學校好....差別咁大???.....睇黎要實際去參觀吓...自己去感受一吓

原帖由 hellokittymimi 於 10-6-10 20:50 發表
我當日在派位中心都有收到宣傳單張, 張單張的確沒寫改革項目, 我想那張是唔刻意hardsell 學校, 因為見派果個是後生仔, 決定直接打電話去學校問, d書記好有禮貌轉介比學校主任解釋, 她們亦耐心解說, 說出年大改革包括 ...

呢位家長應該係屬於個種......鍾意聽人講..但又唔敢去問...但又要亂敢猜....真搞笑!

原帖由 alanchau 於 10-6-10 16:10 發表
本人星期六去派位中心,經過中心門口,收到梁省德的宣傳單張及之前我的幼稚園也收到單張,神召會投入三百萬,但三百萬會做甚麼?我看不到改革了甚麼?我問派單張的人,他甚麼都不清楚,感覺不太好,改革甚麼宣傳單張都沒清楚 ...

太太....你可能諗多咗...我接受唔到囉!

fatbboy哥哥....非常欣賞你自己所指作為父母著緊小朋友的態度...不過你還是好好備課...教好學生...為你所教學生...做好本份....學校自然會好...就唔使再為學校做咁多宣傳啦...努力吧!

原帖由 fatbboy 於 10-6-13 12:31 發表
我地為父母,對子女將來梗系著緊啦,參觀學校同其他家長交流下只系其中一門功課,區內學校既老師總會認得D既。
我只系睇唔過眼有人扮嘢上來唱衰其他學校同自己宣傳,影響我地D家長囉!唔怕話你知,我識得梁省德裡面既職員,邊個上 ...

非常同意您的說話.....應該親身感受一下....
原帖由 yingmuffin 於 10-6-14 15:44 發表
睇晒d留言, 有d似為唔同既學校講話, 宣傳or有其他用意. 其實要清楚間學校如何, 何不親身去學校感受一下.感受一下d學生行為......
我估呢度比唔到答案比樓主ka. ...
‹ 上一主題|下一主題