用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利諾修院學校(小學部) P1 Knock door schedule
樓主: yyf3341
go

P1 Knock door schedule [複製鏈接]

Do anyone know about 2010/2011 P1 Knock door schedule ?  Will the result released shortly?  
Is it need paper exam or just interview? Any parent can share their pass experience?  
Thank you.
   3    0    0    0

今年小一叩門, 有沒有人收到消息呢?

還沒有消息嗎? 朋友女兒以前都差不多是在這個時段開始叩門interview。若有家長已接到Interview通知, 可否分亨一下?  如果已開始約人interview, 而沒有自己份, 那可以放下這項目, 好好去按排其他事務好了!

請各位好心家長幫吓忙! 謝謝!

不論小一叩門還是插班問題, 也很少人回應叩門呢?

以我所知, 以往MSC會先在七月頭做Interview, 選定合適人選, 然後八月頭交堂費後, 如有空缺, 就會通知她們. 當然她只會選"合適"的人Interview啦!

不知為何其他學校在BK網的叩門消息比較多和家長反應也很快, 但不知為何MSC卻是很少, 是沒人肯分享, 還是有其他理由呢?

原帖由 mmak 於 10-7-7 16:57 發表
我估要等8月頭交堂費時, 有人放棄學位, 先可收叩門生???

Good Luck !!

己interview了,沒有被選, 還是收拾心情再向下一目標出發!

你囡囡可以有機會見已很叻了, 不要灰心, 未到開學,也有機會.  想請問一下, 你覺得如何可以吸引到校長選擇interview 呢? 是不是真的要有referral 才有機會見校長呢? 你囡囡就讀那間幼稚園呢? 是不是有比較出色的專才和公開獎項呢? 請給明燈指引! 謝謝!

原帖由 scotia.nova 於 10-7-12 18:42 發表
今日p1 叩門interview, 唔知全部有幾多人,
我只見個staff 拿住個list 有大約12人, 唔知仲有冇page 2.

亞女尋晚10點發燒, 去左醫院睇急診, 今日起來發脾氣
哎.... 真係時也命也....

我同老公都答得唔好, 之前plan  ...
‹ 上一主題|下一主題