用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 YORK INTERVIEW
樓主: shirleylmx
go

YORK INTERVIEW [複製鏈接]

老實說, 我兩個仔都係York畢業, 學校行政有人讚有人彈, 事實上學校有好多嘢都係可能要用錢, 我大仔N1時, 因為第一個都會參加好多嘢, 但都二仔入埋去, 基本上我都只係用d基本錢, 有時連雜費, 知道邊d唔係必要都無參加, 但總結他們3年幼稚園生涯, 他們確確實實好開心, 學到好多, 尤其英文科, 佢哋教學方法又真係無容致疑, 我小朋友6歲已經考到劍橋Flyer14個盾, 我兩公婆都要返工, 真係無乜時間去教佢地, 但總之佢哋返嚟會好自動自覺對英語圖書, 英語電視... ... 好有興趣, 有次帶佢返學校考公開試, 我只見一大班小朋友根本好似玩咁一d壓力都無, 我就欣賞這點, 教到d小朋友响好輕鬆環境裡自動自覺去學習, 當然媽媽有時間可能事半公倍, 或者參加多d嘢會好d, 參加了都是小朋友得到的, 唔參加又唔會差得去邊, 所以我諗好多嘢係可以選擇, 起碼我兩個仔仔宜家去到小學都係有好處既!

我個仔乜課外活動都無參加, 但就只係靠每年學校英文學科獎, 成績獎同Cambridge3張cert考小一, 你講個3間我都無考(因為都miss了報名><)但考了APS, SFA, ST. JO(彩石里), 陳守仁, 培僑, 聖若望同北角蘇浙都收, 我諗都有小小幫助瓜!

原帖由 k.kung 於 10-10-11 00:24 發表
請問你覺得Cambridge test對報讀名校小一, 如SPCC, DBSPD和 YW的作用大嗎?

‹ 上一主題|下一主題