用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖家學校(九龍塘) 召集1B班的媽咪功課討論
樓主: maysim88
go

召集1B班的媽咪功課討論 [複製鏈接]

Hi~,1B何思澄媽咪報到~
   1    0    0    0

原帖由 cooltungtung 於 17/10/2010 01:25 PM 發表

HI,思澄媽咪

從另一TOPIC知到你囡囡8:00後先開波做功課,所以咁夜瞓........可唔可以叫佢自己放學後做功課先呀!慳返好多時間架,你放工返嚟檢查,食完飯後可以溫習吓,跟住早D瞓囉....細路仔唔夠瞓吸收唔好架.諗諗計 ...

多謝你的寶貴意見~等我試o下!

回覆 1# Chincco 的文章

hihi~係囉係囉~ 1B班所有既女女和媽咪加油呀......

原帖由 Chincco 於 19/10/2010 02:12 PM 發表

Winggie都有提過思澄架.
雖然Winggie一向都係自動自覺做功課, 但我最後都係幫佢報左功課班, 家吓同另外一個同班朋友仔一齊返功課班, 對於我哋d在職媽咪, 邊有咁多時間做咁多嘢喎 ! 家吓佢忙到連練琴啲時間都無呀 ! ...

功課班? 晌邊度架! 學校架 ? 請指教~

今晚終於調較返Jasmine放學回來沖涼後比佢休息十分鐘唔可以比佢訓,跟住先做I.T的每日一編,然後就做功課!7:30pm食飯8:00pm食飽休息十分鐘後再繼續做埋o個少少功課!再溫少少習,跟住同隻狗仔玩一陣佢就好輕鬆去洗手間、唱住歌刷牙洗面後10:15pm帶著微笑上床睡覺lu ~希望佢明天上堂夠精神 " 留心聽書 " la ~

help~有冇人可以幫到我呀~我女女今日發燒冇返學,家課冊英文G.E P.22(1~6)係邊6個呀~唔該......................急..................

回覆 2# natmama04 的文章

thx~

前天女教兒做英文WB, 佢亦都好比心機去做好份功課, 跟首做返上次改正改好後看見女兒D字寫得唔靚給我刷掉個字叫佢寫返好D字, 我冇理同佢check o下其他功課做成點............ 點知第ニ天放學回來女兒說: 媽媽老師在手冊寫左我欠交工課! 我有好比心機去做喎有交架~ 點解咁既??? 原來改正寫漏我刷掉左一個字就咁要 "欠交功課" ! 女兒和我都好唔開心, 唉! 我話算啦~ 下次小心D啦~ 但係自己內心真係唔開心、好唔開心、好唔開心!!!!感覺受了打擊和 壓力...................

12月13日星期一考試啦~所有同學仔你o地要努力加油呀!!!!!!!
媽咪辛苦哂你o地咯

回覆 16# jackie_lau2000 的文章

今天又是英文科改正欠寫一個字又老師在手冊寫左欠交工課! 點解次次都係英文科???次次都為英文科鬧佢: censure: ...............其實澄澄一直好努力把英文進步中,點解好似有些針對感覺,可能我唸多左啦!.................冇食一排抗抑鬱藥又要食返控制o下自己情緒了..............
‹ 上一主題|下一主題