用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 報讀小一程度指教
go

報讀小一程度指教 [複製鏈接]

唔好意思
因為我睇到好亂
請各位指教
以下係我所知所明既, 錯了的請指教:

1. k3 既 開學 (9 月) 就要交大抽獎既表格, then 11 月就知結果 <-- 呢 d 都係 for 官校 & 津校
2. k2 既學期尾 (4-6月) 就可以自行搵學校, 就以計分制去定 <-- 呢 round 可報私校 or 直資 or 津校 or 官校

請問程序係咪咁呢?
謝謝指教
   0    0    0    0

唔該哂兩位!!
我而家又明白左 d

咁如果...得 15 分既話, 第一 round (即係 k3 開學 9 月果 round) 咪即係多數入唔到??!!

咁我又想問, 幾時可以開始叩門呢?
係咪要完埋第二 round (即係6月出埋 result後) 先可以叩門呢?

唔該哂!

咁...如果只有得 15分...
即係..第一round 基本上係個型式

我想男女校~

官校都有機會???
咸小好多人爭wor~ =_= ...

原帖由 traeh 於 11-8-31 15:57 發表
想抽男女校,除二線學校外,官立小學15分都應該有機會。好多官校都好受歡迎,唔係二線㗎。

thanks~

原帖由 traeh 於 11-8-31 23:23 發表
官校一來無同一校舍中學部, 少咗兄姊在中學部就讀分數 (未計適齡分都已經有20分), 最多係兄姊係舊生有10分, 連埋適齡10分都只係20分。二來, 官校無得計宗教分, 所以20分只會係父母兄姊係舊生至有。收完20分, 一般都 ...
‹ 上一主題|下一主題