用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇今年8月讀康怡Victoria N1既mami?
go

有冇今年8月讀康怡Victoria N1既mami? [複製鏈接]

Re: 有冇今年8月讀康怡Victoria N1既mami?

阿女8月會讀上康AM PN班, 保良局又係話冇位, 我上年9月定10月已經入申請表... 可能比阿女一足兩歲就返會易入D。

Re: 有冇今年8月讀康怡Victoria N1既mami?

hkcindy 寫道:
mopiko... 我係諗住victoria 有個英文老師, 又可以宜升k1, 噤可以kan 英國雙語班, 小一派位都唔錯, if 讀緊想轉校都易d.

係噤瓜

英普班好似唔係咁多位, 維記會SERVE左0個D以普通話為母語或西人先, 不過我諗有位剩的話佢地冇理由唔收本地生讀既。但係我自己覺得佢地既英普班都唔知搵乜野老師用普通話教, 真係有D保留。

hkcindy 寫道:
smallpiggie .. .妳都好啦, 可以有am班, 我pm炸, 因為我好遲先報 ~~ 妳交左留位費未?  幾多$? 仲有d咩要注意?

我阿仔10月29先夠2歲, 好似係米要交學費架8/9月開始 我咩都未問, 聽日會打去問

留位費$660, 第一個月學費可以扣番。仲有要注意就係佢地雜費好貴下, 曾經有個朋友話大概平均每個月學費連雜費計要預$5,000。記得訂校服同校車 (如需要的話), 校服佢地搵KINGKOW做, 搵外面校服舖頭都未必有現成賣, 要搵外面舖頭做就未必會平得去邊。

‹ 上一主題|下一主題