用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 寶血幼稚園 07年入讀寶血k1的媽媽
樓主: queenie80
go

07年入讀寶血k1的媽媽 [複製鏈接]

Re: 07年入讀寶血k1的媽媽

你地好,我囡囡都收到信讀上午班     

點解 "聖馬加利大" 你個囡囡一定入唔到 ?

queenie80 寫道:
我住太古呀,要搭校車.我都報左幾間未in,衛理堂,玫瑰岡,聖馬加利大同創價都未in,不過我鍾意寶血,會交留位費啊

我唔in衛理堂,玫瑰岡同聖馬加利大lu,聖馬加利大我個女一定入唔到架喇

Why disappointed ?  What is the name of SKH in Chinese ?

Charlotte_mom 寫道:

[(去完skh interview, 對間學校徹底失望!)

To all,

有冇小朋友明年讀寶幼上午班,但住九龍東架 ??   

點解轉校呀 ?

mmchow 寫道:
各位,

小女上年K1開學前已轉校, 現有校服2套及書包一個, 全新的, 有興趣可以pm我,  超平.

mm chow

你可否告知你囡囡轉左邊間呀 ?

mmchow 寫道:
davinva,

不用擔心, 只是囡囡因我覺得好d的一間收了, 所以才決定轉校, 寶血都好好, 我上了學前playgroup,教學方法ok, 小朋友好開心的, 地方大, 活動空間夠.  我細囝今年in了寶血都收了上午班,  如囡囡學校不收囝囝, 我一定選寶血.

mmchow

Hello, vanyau

我係剛剛睇到你個post, 你個囡囡/囝囝係咪讀"幼兒智上午班"嫁?因為我個囡囡成日講蔡老師,黃老師或盤老師。

原文章由 vanyau 於 07-12-6 17:02 發表

嘩乜多元智能班咁踴躍,仲要抽籤添.
我大女咪好好彩,她以前每次都報讀到!!!

今期我沒有為囡囡報名,因為他心理未準備好.他說學體操無問題,但要蔡老師,黃老師或盤老師教喎!?:cry:

希望下一期,他會準備好啦,因為我始終覺得他缺乏運 ...
‹ 上一主題|下一主題