用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 循道學校 2010~2011 小一家長請進!
樓主: aquarius828
go

2010~2011 小一家長請進! [複製鏈接]

我以為仔仔唔見左攞添,仲問左佢好多次

係呀!個張通告有啦!

我個仔就堅持話老師冇派過,我都信佢嘅,佢好好記性,今日返去要同佢解釋返,話佢聽我已經係網上搵到la,哈哈!

我本來都學jet kick,但撞左英文堂時間,所以報左圍棋,可能都會見到你地呀!圍棋係2-315pm.

真係要返去再研究下e-class入面d野,太多la!

係呀!but可以見下面,唔知我地之前係埋見過架呢?唔知係埋friend d friend 呢?hahaha

我係出面學英文,調唔到時間,只可以放棄jet kick, but校長之前話學校jet kick攞好多獎.

Dear ElizabethLAI

Nice to meet you!
You have 3 sons studied in KMS.

Dear All,
Although my son in the afternoon calss, we can still keep in touch.
Would u mind PM me your phone no.
Thanks!

hi aquarius828 & ElizabethLAI

i have already received your PM. Let's keep in touch or maybe sometime we can organize some activities for our sons.

Dear 小鄧,
Pls check PM.

我兩個都冇打算報,阿仔一直都有學普通話,等佢講得好d先test啦!另天天學習普通話好似要上網?真係冇咁多時間,依家網上已經有好多學習資源。

PE Dressing ar!應該有得玩!but明天落大雨,唔知影唔影響呢?

係埋照帶書包,BUT唔洗帶書,要帶功課.

今日咁熱鬧!多左家長,大家真係要多d交流下!有時間約出來飲茶!
我仔都學緊琴,但都報左小提琴班,28/9開始學,圍棋仲未有消息,唔知係埋抽唔到呢?
今個星期到下午班家長日,真係要準備好問題,費事到時先諗,耽誤了其他人時間!

大家中秋節快樂啊!

Dear karinaws
你就好LA,我個仔好LIKE捉棋,我到依家仲未收到通知,咁係埋即係冇行,佢一定好失望!>.<!

Dear aquarius828
多謝提醒呀!我唔識音樂,淨係知學琴先,可以學到好多樂理,唔知其它,anyway學左先la,如果有困難先睇下放棄是旦一樣先;另我個仔都係k2開始學,but因家中未有琴,疏於練習。hahaha!

dear aquarius & 小鄧
我報左圍棋,but我都有巢暈本手冊,都冇任何通知wor,小鄧你仔仔係同我個仔一班,可能我地個班遲d,希望今日有消息la.

Dear aquarius828 /小鄧
我明天12:30見家長,可能有緣相見呀!

HI,HI,好耐冇上來LA,大家好嗎?
你地有冇互相見面啊?我上SAT揍仔仔返去都有周圍望下,估下邊個係你地,但發現唔倒,HAHAHA!
11月初第一次測驗,好緊張!你地呢?

好似12/10先默,張紙有寫

唔緊要la,依家佢自動自覺仲好,慳返好多功夫

小鄧:你個會議記錄好齊全呀,真係唔該晒你,仲多過我老公返來轉述

阿仔就成日借一大堆圖書返來,搞到個書包好似石頭咁重,好熱衷借書,希望佢唔會三分鍾熱度LA!

我地都係呀! 英NOTE BOOK阿仔有講要做,但我見手冊及網上都冇寫,諗住唔係第日交,跟住返來老師寫欠,雖則唔係寫係欠交欄,但都係我大意,下次應該信阿仔,搞到手冊俾老師寫野,唉!

數工,我LOAD唔到落來,我COPY & PASTE 係WORD FILE,跟住再UPLOAD先交到,仲之就想辦法交左,唔知係埋咁,但阿仔話係學校已經做左,而UPLOAD之後已冇顯示欠交.

Dear Magic Candy,
Pls check PM.thanks.

宗教禱文已經交左,係比賽來架,我有幫手作,但又唔想好似依賴我做晒咁,卒之叫仔仔先嗡,等佢一齊參與,最後整理返通順句子。好似等老師改完再畫畫,每班有冠亞季軍;
另有油尖旺交通海報設計比賽,好似下星期交;
仲有中電低碳比賽,好似下星期一交;
好多親子要做啊!盡量交lo,自在參與!

其實阿仔so far都抄齊功課,好整齊,希望佢繼續la!
加油啊!各位!
‹ 上一主題|下一主題