用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 1A3B 九龍城區已經是band2/3 之間
go

1A3B 九龍城區已經是band2/3 之間 [複製鏈接]

我地學校老師都話 KL3 校網在全港band會高小小, 如果 KL3 band 2頭 , 全港band會升leval 至band 1 尾, 如果隨機number前派band 1 名校都有機

yenk你小朋友平均分大概幾多分? 1A3B 你打算點揀呀? 自行交左邊間? 不如你試下甲部填 band 2 頭, 可能入到呢... 加油呀

原帖由 yenk 於 11-4-18 15:10 發表

多謝hugub鼓勵!!我自行選何官及陳瑞褀(喇沙),但是都沒有得見。平均78-80分。

坦白講我囝有個同學平均分 79.5分 考 117/150 , 我諗你甲一填何官會好d, 如果填 CSK浪費左個機會, CSK叩門好串ga, 睇左成績表才派表 , 1個C都唔派表ga。 另外可以試下胡兆織放第二, 呢間band 2 但有3班英文班校風唔錯, 我契囝讀緊F.5 , 都o.k. ga

回覆 2# kswiss 的文章

我地A係 85-100分 , 我囝今次 主科3A1B 考 73/150

原帖由 goodenough 於 11-4-18 18:47 發表

今年去參觀佢地學校時,佢地個副校長話來年才會開一班英文班,唔通我聽錯。

剛剛打去問左答案係 2010-2011年度共5班 F.1 , 開左3班英文班 , 來緊 2011-2012只得4班F.1 未知英文班數量但都會同上年差唔多

原帖由 向晴 於 11-4-19 18:28 發表
請指教胡兆織同五旬節,那所好些?

五旬節我唔清楚

我個人鐘意胡兆織多d, 因為我契囝讀緊F.5 , 佢小學讀獻主會全級(300人)考8X但派左第4志願胡兆織, 佢直頭喊住出來 , 但入到胡兆織年年考頭10名, 胡兆織d資源幾好ga又管樂團又跳舞(阿sir話學校覺得青少年多d活動會有助成長),來緊升F.6啦阿sir話入top果3問U都冇問題叫佢自己選定科,所以我覺得胡兆織幾好
‹ 上一主題|下一主題