用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 哪一間小學入皇仁機會最大?
go

哪一間小學入皇仁機會最大? [複製鏈接]

Re: 哪一間小學入皇仁機會最大?

愛秩序灣官立小學, 軒尼詩道官立小學,

係呀! 軒小上午 精英班多數入  皇仁& BPS

北角官立多數入筲官而不是皇仁

每年1個起2個止都叫多,咁多law。我3個姪仔姪女全部讀北官上午,全級考頭10名, 2個都係派筲官 ( 我阿嫂好留意北官派位成績 ), 細女而家讀緊P.5, 佢都話唔係!

反而愛秩序灣官立小學多D你唔好以為位於筲箕灣 ,但聯繫中學係皇仁!!

4年前北官反映緊佢應該聯繫皇仁(因校址比愛秩序灣官立近皇仁), 但教統局答案最快要5年後!!

http://www.am.npgps.edu.hk/index2.html
登入後再click入學位申請, 右邊最後係升中派 位 內有獲派中學名單: 皇仁
6A am 1個
6B am 1個

2004-2006年下午校係冇人入到皇仁

mimi1234:

有冇留意愛秩序灣官立小學校務報告內有升中派位資料:

2006年有16個入皇仁!!

都唔可以咁講, 如果有小朋友讀愛秩序灣官立小學就非常贊成入皇仁啦!

可能唔關自己事,針唔拮到肉唔知痛, 數據會客觀D!
‹ 上一主題|下一主題