用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York v. 地利亞英文小學暨幼稚園(美孚)
go

York v. 地利亞英文小學暨幼稚園(美孚) [複製鏈接]

我同你差不多, stafford 同地利亞都收咗亞仔, 不過睇來都係會讀地幼, 因為二仔出年又要讀幼稚園, 兩個一同讀stafford 的話, 真係好重俾..

如果論學習英語來說, 地幼的環境應該比york or stafford 更好, 因為學習外語最好係有個語景. 這裡有來自不同國籍的小朋友, 所以英文一定無問題...

之前, 係巴士都識咗個印巴籍媽咪, 帶住兩個小朋友返地利亞小學, 見佢d小朋友都好乖, 佢媽咪都係有學識之人, 佢仲同我講依家好多時間, 所以係poly讀緊書. 希望遲d有時間可以出來教下書.

其實小朋友返學, 讀書, 我覺得除了學習知識外, 朋輩都係十分重要, 佢地識d咩朋友仔, 朋友仔來自咩家庭,正所謂學好唔難, 但學壞就好易 law, 真係要查清楚d. 經過我了解後都十分喜歡地幼, 都好放心將d小朋友交比佢地. 希望有機會係地幼認識你啦!!!

!

Hi 2King,

我想問下個地幼個playground係幾時開始o架, 我哋仲未見有信喎...??

原帖由 2king 於 09-4-16 00:05 發表
今個星期收到地利亞的信,學校會準備playgroup給9月份新生, 每星期一次, 可給學生更適應學校環境及生活, 費用全免.
並實有很多學校會把這些資源open給其他人收費, 來增加學校收入, 但地利亞願意用回自己學生, 這額外預備, 也可 ...

My son will be in AM class also, we are living in Sham Tseng, now looking for the school bus outside. As they don't have school bus to / from our place.

Any moms can help please?
‹ 上一主題|下一主題