用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 幫唔幫個女轉校好
go

幫唔幫個女轉校好 [複製鏈接]

之前喺沙田東華三院讀開都幾好嘅,後嚟搬咗去觀塘,我又唔想佢重新適應,因為佢本身學嘢已經係慢小小架啦,但好一和如果照比佢喺沙田讀,我又驚佢辛苦,來回都要兩個鐘,唉好煩....
   0    0    0    0
:-D  :adore: [size=x-large]我個黄帝女嘉善喺05年5月21号出世啦

但係我已經交晒成學期書簿費,轉校無得退噃,另外始終都係沙田校網好啲
原帖由 七點半 於 09-7-28 17:46 發表
如果屋企附近有選擇我覺得你應該轉校, 始終路程太遠對小朋友似乎辛苦小小...!! 小朋友適應力很強...對於轉校你亦無須太擔心!! 你找些程度差不多就可以啦!!!  

...

其實我又無乜要求佢讀名校嘅,可能我由細都喺沙田讀,我真係覺得沙田學校幾好
:-D  :adore: [size=x-large]我個黄帝女嘉善喺05年5月21号出世啦

我都想佢喺沙田讀中學,但我老公唔肯,佢話我同個女都好辛苦,如果轉就去觀塘啦

係咪真嘅先 ...係就好啦.. 佢係驚麻煩就真

係我搬咗去觀塘呀...我可以報沙田個地址,係我媽咪嘅,喺沙田讀好似對我個女好啲
‹ 上一主題|下一主題