用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 觀塘區中學一問,急,求解答,無言感激 ...
go

觀塘區中學一問,急,求解答,無言感激 [複製鏈接]

小女在九聖就讀,學校無提供佢banding,全級135人,平時佢考70左右,但呈一同學進步不少,所以退步到級91,但呈二囡囡進步好多,可上返級60,中文、體育A,英、數、常B,音樂及視藝C,相信都拉低頗多分數。同區佢只心儀羅陳楚思,但自行係咪應該睇高一線?但觀塘區英中學位不足,可考慮誇區?
佢亦喜歡體藝,但始終佢英文只啱啱攞B,讀英中會太吃力嗎?
佢對旅遊與款待呢科感興趣,以呢點選校會正確嗎?
始終學校無講佢banding,我估1C~2A,如果估錯後果不堪設想,所以懇求各位指點一下。
暫定,自一體藝,自二羅陳楚思
,

elbar  羅陳   發表於 17-1-5 10:29
   0    0    0    0
:-D  :adore: [size=x-large]我個黄帝女嘉善喺05年5月21号出世啦

我知呀
:-D  :adore: [size=x-large]我個黄帝女嘉善喺05年5月21号出世啦

首先多謝咁多位嘅意見,今天囡囡學校剛公佈55名內是band1,即係佢係band2A,自行可試1C校嗎?

梁式芝係天主教教區學校,小學可推薦,但我囡囡不喜歡呢間

應該不是向外公開,我估係班主任推算,

Eat_Sleep_Play 發表於 17-1-9 11:05
要留意個名次是否呈分名次?今次第60名是今次呈二的名次,還是計埋上年第一次呈分後得出來的名次?如果上次 ...
是呈分名次,呈一應該2C,呈二2A,如果自行一何文田官立,B1C~2A,自行二羅陳楚思,會太搏嗎?
‹ 上一主題|下一主題