用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 K1 (沙田區) - 點擇好?
樓主: S-Kwok
go

K1 (沙田區) - 點擇好? [複製鏈接]

Hi Wendychu,
真理浸信會碧濤幼稚園下午班、崇真小學暨幼稚園英文班只有下午班及地利亞英文小學暨幼稚園。
poison

原帖由 Wendychu 於 2010-10-19 13:18 發表
poison

請問有邊間有學劵的幼稚園, 以英語為主呢

thanks
poison

Hi Elinglam,
以全日制的幼稚園來說,大圍明愛口啤不錯,而且環境較寬闊。另外可以考慮乙明及禾輋救世軍幼兒園、真理浸信會榮光幼兒園、真理浸信會碧濤幼稚園及基督教香港信義會沙田信義幼稚園等。
poison

原帖由 Elinglam 於 2010-10-21 16:23 發表
我孩子本是讀隆享ywca N1,現報了新翠的馬陳景霞,及大圍明愛不知此2間那間比較好呢? 他們是否中文為主,ENG 比較小教呢?
你知不知還有什麼是在沙田區全日制幼稚園比較好些呢? ...
poison

Hi winze77,
如你喜歡基督教學校及活動教學,你可以考慮靈糧幼稚園,地點較近是馬鞍山及鑽石山那兩間。幼稚園與派什麼小學其實並不太大關係,幼稚園學生派往那裏只反映就讀的家長住那些區域及喜歡那些小學而已。
若真的要拉上關係,你則可以考慮保良局幼稚園去考保良局小學時,會否有少許優勢。
poison

原帖由 winze77 於 2010-11-4 16:22 發表
POISON & 其他媽咪, 您好!

呢排忙同小朋友 interview, 其實又決定邊間學校至適合小朋友, 真係一個難題.. 由於interview 時段唔同, 獲取錄既時間亦都唔同.. 已收到吳多泰信, 收咗下午.. 今日俾咗留位費。總括而言, 我 ...
poison

Hi joeytwm,
你寫的碧濤及恩典是沒有N班的。
以你的要求,我覺得只有樂基適合你的要求。但很難考呢!
poison

原帖由 joeytwm 於 2010-10-26 12:53 發表
HIHI, 我小朋友 0906, 正煩住報出年N班….我家住第一城…請問有咩好建議?
因為要考慮埋K1, 所以請教下你地。

我報了:
1)        樂基幼兒學校(駿景園) – 程度較高
2)        嘉德麗幼稚園 – 較近,不過評語不佳,太商業化?
3)        真理 ...
poison
‹ 上一主題|下一主題