用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 小一自行收生截止 母漏文件淚灑喇沙
樓主: elbar
go

小一自行收生截止 母漏文件淚灑喇沙 [複製鏈接]

原帖由 BBTWIN 於 10-10-1 22:26 發表
出差唔係借口. 申請得喇沙一定比較緊張, 點解要到最後5分鐘先交表??仲要帶唔齊文件??係有心申請都要了解須要咩文件, 幾時截止. 唔得閒都可以搵人代交. 我申請既唔係名校我都緊張到死, 第一日早到等學校開門, 出門前 ...

我絕對同意你既講法, 咁緊要既事點會咁忟先去, 佢都話上星期出差啦, last day去交都有成日時間, 點會最後5分鐘先去, 根本自己攞黎既. 不過咁, 佢話只係帶漏副本, 即係有正本啦, 我去交果間都有幫家長影印, 呢個要睇間學校做法啦. 如果呢位太太真係好似你地講出到破釜沈舟呢招, 真係無野講, 我諗人地校長唔會咁做收佢囉~而且如果扮可憐真係得既話, 咪人人都去門口訓街求佢收?!
至於最後果位先生, 話帶漏正本, 乜都賴個老婆, 報唔到又滿口葡萄味, 唔該佢自己都檢討下啦~
我同我老公都好緊張, 佢俾左文件我, 我都自己帶上學校網check一次, 第一日點齊正副本, 唔夠就即刻去影印, 對好哂先去交表, 費事行兩轉嘛, 我果間都要交3個回郵信封.

yes, I also prepared my girl's portfolio, but the school said they won't accept this at this round.
‹ 上一主題|下一主題