用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聽人講民生程度好淺,係唔係呢?心大心細,唔知報唔報好 ...
go

聽人講民生程度好淺,係唔係呢?心大心細,唔知報唔報好 [複製鏈接]

Re: 聽人講民生程度好淺,係唔係呢?心大心細,唔知報唔報好

我同事2個囡都在民生讀,佢同其他朋友D仔女比較,的確民生係淺D,但因佢有小學,升番佢

Re: 聽人講民生程度好淺,係唔係呢?心大心細,唔知報唔報好

民生取表時都ok,要interview時至真正接觸,但亦有某D高調學校真係咁,interview完後令我改變想法,所以老師俾家長

yhr664 寫道:
hi,emmypun:
我想問下係唔係淨係今日派表呢?仲有響邊度派呢??謝謝!!

28/11-30/11 (9:00 to 12:00) & (14:00 to 16:00)

Karen8888,放心,張form係我填咁多份中最小

又係一間唔休冇人報的學校職員態度

對,我朋友今日交表,IN 12:00p.m.,佢前面有D IN 11:00a.m.,佢聽到有個家長問可否IN下午,老師叫佢明天去交

引文:
我老爺今朝一早去交表, 排到in既時間係3/12 正午12:00. 有無人知道這間開幾多班, 收幾多小朋友? in既形式係點既? 如果好似協恩甘既過三關形式(父母只可離遠坐係度)就對我囡囡好不利.  

>>收260人,1對1,小朋友同家長像打對角似的,各有各問   good luck to all

HOLONGMAMA 寫道:
Pearlma,
民生以前收開八班(上下午各四班),但自從公佈咗佢小一會轉全日制,由原本有八班改為現在只開五班,今年就真係唔知佢會收返八班定五班喇,如果收五間,即代表所有K3生可直上民小,如收返八班即有機會有三班入唔到民小。
INTERVIEW形式是小朋友同家長一齊入班房,班房前後各有一個老師,小朋友單獨坐前面同老師INTERVIEW,家長背住小朋友坐班房最尾張枱IN後面個老師,完全聽唔到睇唔到前面小朋友IN緊嘅情況,如果小朋友唔肯自己坐低要痴住媽咪就多數會FAIL~

我諗今次有8班了,佢話會收共260人  

應有一千多人,我最後(30/11)那天早上11時交表,張面試証no.排到108x !
‹ 上一主題|下一主題