用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 IELTS UKVI比佢玩死
go

IELTS UKVI比佢玩死   [複製鏈接]

Hannah041035 發表於 15-5-1 08:31
今次真係比佢玩死!個女4月11,12號考咗Ielts ,滿懷希望等成績,好開心有6.5分,報咗英國嘅Foundation 只要5 ...
有我陪你喎。我都是早前睇咗BK 有人post 出來才知,1月時呀仔仲專登由英國飛回港考。其實Agent 及我在考試中心報名,連他們亦不知改了。現最不幸不是考多次,而是報不到新考試,已Full了。我仔同學就改報在英國考,但呀仔時間又撞考GCSE, 我仔人不在港,比你仲有難度。

mummy911 發表於 15-5-1 14:12
都有我陪你地,我個女都考左,不過佢今年lower6,明年才報u先用,咁洗唔洗考過?IELTS 同ILETS UKVI 有乜分 ...
我時間上很趕,希望用GCSE 及Ielts apply Foundation, 趕今年9月升讀。全部要在暑假搞好,否則才上A Level 。

回覆 waichung1962 的帖子

謝謝你詳盡資料。

琴日文化協會一出報名便即full, 仲難過搶蘋果電話。幸好終於報到。如果要入U,報到UKVI 名才是難題。

CarrieTse  I think British Council will a   發表於 15-5-19 22:23

回覆 快樂鳥 的帖子

都是在IDP 可報到名。

之前擔心報不到名,考慮去澳門或大陸報,可行嗎?

回覆 waichung1962 的帖子

你説的是上年的舊試,而大家比玩死的是新UKVI, 原來澳門沒有試場,澳門人還要來港爭位考試。聽聞全韓國只得一個試場,全國人不但爭位,還要坐飛機去考。問題不是入U,是講申請visa。

thekingdom 發表於 16-4-22 13:43
Hannah041035 and Noel 2010,想問問你們的子女是考IELTS or IELTS UKVI。我亞女Easter 回港考了 IELTS UKVI ...
我仔是HK passport, 申請Student visa 及UCAS 都是要UKVI。英國學校幫他報名都是考UKVI。
‹ 上一主題|下一主題