用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 小朋友係學校比同學圍摳
樓主: 軒蕎媽媽
go

小朋友係學校比同學圍摳 [複製鏈接]

聽到都好心痛!! 學校咁handle件事好有問題! 要比錢揀呢間學校??? 你小朋友係讀私校/dss 小學? 可以pm 告之那間小學嗎?   

原帖由 軒蕎媽媽 於 10-10-2 01:30 發表

校長同主任冇問5個小朋友,班主任有問晒5個小朋友發生咩事,佢亦都知道我個仔係因為點解比個4個小朋友打,但我唔明點解校方比我既回應係咁???發生件咁既事,校方冇主動見家長.班主任都只係叫小朋友係張草紙上寫幾年幾 ...

發生了這樣嚴重的事情, 學校草草了事, 推卸責任, 樓主只是係bk 同人share下自己的難過, 只係pm到公開校名,根本已係好厚道的做法.假如樓主說的事實,對其他家長來說應是好事,因更能嘹解學校處事方法,假如樓主說的不是事實,你放千萬個心,呢間學校係bk好 ”勁 ”,好快有相關的人指斥樓主!有時侯針唔到肉真係唔知痛!你又為何不係樓主角度多諗一諗? 不過我對呢間學校校長的處事方法真係好有保留! 

原帖由 thomas_dad 於 10-10-3 02:12 發表
看見越來越多的PM要求,實在令人啼笑皆非!希望樓主慎言和思考公開校名可能引起的問題,切勿輕率行事。在顧及自己申訴的同時,亦不忘考慮該校廣大家長和學生的權益,胡亂標籤一些未經深思熟慮的指責,縱使是事實亦未必值得這樣做 ...

軒蕎媽媽,

明白你的難過, 苦況, 加油呀! 如果我係你,一定要學校做多點事情保護你小朋友, 不再發生同樣事情! 一係轉校!

原帖由 軒蕎媽媽 於 10-10-3 13:13 發表
係度多謝你寶貴既意見!但我想(情)清幾件事!

1.係呢件事上,我冇講過大話,我有驗傷報告的,如果你地任何人有質疑我既說話,我不介意pm驗傷報告比你地.

2.我唔係因為想搞大件事先上BK講出黎,我真係好驚又唔知點做好先上 ...
‹ 上一主題|下一主題