用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 有没有人放弃自行取录 去直资呢
樓主: Jasmineli506
go

有没有人放弃自行取录 去直资呢   [複製鏈接]

YmOra 發表於 20-4-5 10:00
準中一生都未算慘,今年中一學生最慘,正所謂"蜜月年"就咁就俾個疫症破壞晒,班中一仔都未感受得清楚中學 ...

咁我的3個兒子都遇上最差的情況。
長子應屆DSE生,個試都唔知點;
二仔中一,學校在最多人確診的中西區;
幼仔小六,等大抽奬。

YmOra    發表於 20-4-6 01:14

Ming_Tse 發表於 20-4-5 23:48
三個小孩子好厲害  
長子最影響大, 二仔就冇咗中一個蜜月期, 是否中西區麥記? 而三仔唔係等自行先?
...

二仔讀男官校。細仔自行博高一線,預咗大抽獎入KLN1兩間男校。

Ming_Tse 發表於 20-4-6 08:22
oic, 停課都唔洗有少少白交學費感覺,預祝你細仔可以入到心儀學校

多謝!3個頗吃力,讀學券KG,津小,官津中。留番d$將來海外讀U or master.

medicine 發表於 20-4-7 08:02
你個小學校長姓陳?

Yes, 同校?大兩個冇讀油尖旺學校,希望今次留番個位我哋。

TT197724 發表於 20-4-7 08:18
回覆 medicine 的帖子

冇錯真係靠自己。小朋友喜歡有愛嘅老師 同學仔之間好

我有女隣居在LKP教理科,學校多同學讀 (去年除外)。
銘基有去過聽過升中講座 (舊校長),也曾帶姪女去面試。派位入了深水埗B1.
是否已收到銘基取錄通知?

TT197724 發表於 20-4-7 23:07
回覆 Gloriasogashiwa 的帖子

你好 銘基打來收咗 好頭痛 唔知選擇邊間

我個隣居好nice, 她有sent學校open day 相俾我,她好像好受學生歡迎。我仔的中學英文老師也曾在LKP任教(西人),仔最鐘意同佢傾偈。
我弟弟是銘基舊生,但已畢業多年。
全家商量下再決定。
‹ 上一主題|下一主題