用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 交咗幾間學校k1留位費? 再有其他offer會再留嗎? ...
樓主: 29102011
go

交咗幾間學校k1留位費? 再有其他offer會再留嗎? [複製鏈接]

回覆:交咗幾間學校k1留位費

三間

引用:唉,讀書幾好都沒有....第日可能見工hold+

原帖由 rbg2011 於 13-12-12 發表
唉,讀書幾好都沒有....第日可能見工hold 幾個offer ,到返工果日先決定唔返邊份,完全唔理公司的行政,其他 ...
你情我願姐,學校喺堆小朋友中揀學生,小朋友都有揀學校!如果小朋友大個左有幾個offer,又有錯咩?有邊個家長唔想!

引用:Quote:原帖由+29102011+於+13-11-23+發表我

原帖由 gracehhy 於 13-12-12 發表
留咗2間 - 1間有學卷, 1間沒有。
最心儀嘅都唔收。
有d仲未夠期in。

引用:有offer+當然沒問題,早d放返唔要果d出去,

原帖由 rbg2011 於 13-12-12 發表
有offer 當然沒問題,早d放返唔要果d出去,大家好
認同!!

引用:Quote:原帖由+oooasis+於+13-12-12+發表請

原帖由 龍校之友 於 13-12-12 發表
Ooasis,上了EK之後,才明白香港有不少家長存有 “你吃了我的生蠔” 和 “你霸佔了我的學位” 的心態。這種 ...
認同! 我明白無offer 嘅家長心情,但接受唔到一群人大條道理咁鬧,開囗埋囗都話人地霸學位,自私等!

oooasis 發表於 13-12-13 02:35
好鬼中意睇你舌戰群“雄”
以前係小學果邊,d人又係,話人考慮就係自私,無恥,無同理心。
我問,如 ...
無錯!!因為目的只有一個最好放晒offer,咁就最清高最偉大最大仁大義!

好好奇...,到學校開始CALL WAITING時,呢D咁偉大既家長唔知又會唔會揀邊間呢??

寫我心中話 發表於 13-12-13 12:11
我認為
下年6月唔放位, 就真係衰
無端端比人鬧喎,,,,

當初我仔收到第一間OFFER,仲係有學劵,我地梗係仆到去留位啦,之後第二間OFFER既無學劵,我地都有留,因為我鐘意地方大,當第三間OFFER有學劵既出現, 我地已經決定左放棄第一間了!因為我想小朋友返AM, 接著三間PM OFFER既我都無留位!!除非PC收, 基本上E家我都有二選一,有學劵同無學劵!
我想講,有D野心理有數....但有D仲要D時間考慮!!
‹ 上一主題|下一主題