用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖方濟各英文小學 09-10年度 SFA 小一家長交流區
樓主: CCW
go

09-10年度 SFA 小一家長交流區 [複製鏈接]

CCW,

你囡囡都講好多學校D野比你聽喎, 你有時間多D上BK講比我知丫, 我問囡囡....佢就成日都話唔知呀.....

原帖由 CCW 於 09-10-29 22:56 發表
QQ : 我問過德藝會, 個泳池D水係恒溫架......因為咁我先決定唔JOIN 住LOR~~~

1C家長,

有冇人知道今日MS TSANG 叫畫嗰幅畫幾時交架??(手冊又冇寫喎! 我問囡囡....佢咩都話唔知 , 有冇人可以話我知呀! THANKS!!

CCW,

多謝你! QQ今日6歲生日呀! 因為下星期考試, 所以都冇特別慶祝,只買了生日蛋糕,下星期先幫佢補祝生日兼慶祝考完試
QQ咩都冇同我講....唱生日歌和有很多人普通話唔合格都冇講, 佢只同我講話今天普通話唔識,可能唔合格有佢份

原帖由 CCW 於 09-11-5 21:21 發表
QQ2003 : 我女話唔洗交架喎幅畫, 唔知真唔真???
BTW, Happy birthday to QQ ~~~~阿女話今日1C班一齊唱生日歌俾QQ聽呀~~

今日普通話考試, 阿女話好多人唔合格呀 , 唔知阿女點......佢仲話未考完,  ...

chrwan,

Thanks!! 咁客氣呀! 唔洗買禮物比QQ啦! 講句生日快樂就夠了

原帖由 chrwan 於 09-11-5 22:49 發表
QQ2003,

QQ生日快樂呀! 仔仔睡覺前話秘密給我聽 , 原來是qq生日.   話考完試選份禮物給qq.. 大家 努力呀!

我地普通話老師只是說唔好記住D分數...  

...

littlekid09,

多謝你話比我知有關普通話考試ge 野呀!

原帖由 littlekid09 於 09-11-6 07:45 發表
Hi QQ mom & CCW,

奇怪, 我個仔話已經考完, 唔合格老師有叫名, 可能要罰抄.

有個高班媽媽話国語不計分, 只寫在成績表.

QQ mom,

Don't worry.    My son said the mandarin teacher did not call QQ's name.     ...

終於考完試好開心呀!

CSO,

今日的中文科摘星.....應該是for 中文默書assessment

原帖由 CSo 於 09-11-13 14:32 發表
想問問中文科摘星係唔係作文好就有?因囡囡今日無帶, 唔知有無得補番呢?

chrwan,

真係好耐冇見
QQ班主任今日冇返, 所以未知幾點, 我都想早D呀! 因為趕住帶QQ去游水

原帖由 chrwan 於 09-12-7 17:37 發表
QQ2003,

好耐沒有見, Parents Day When? 我9:30AM 唔知見唔見到?

chrwan,

家長日...我地10:30呀! 唔知會唔會見倒面呢!!!
你有冇幫你囝囝報學校ge christmas english programme 呀?? 我囡囡會返....你囝囝呢??

原帖由 QQ2003 於 09-12-7 20:23 發表
chrwan,

真係好耐冇見
QQ班主任今日冇返, 所以未知幾點, 我都想早D呀! 因為趕住帶QQ去游水

Hi,

我想問成績表是星期二交回校.....定係放完聖誕假先交

Anyone know the academic report should be hand out on Tuesday or after holiday?

chrwan,

多謝你份禮物 另外, 7/2 你地會唔會去呀?? 我地應該會參加

CCW,

我囡囡今朝都開始發燒呀......,還有喉嚨痛,肚痛和咳 , 剛剛帶佢睇完醫生

原帖由 CCW 於 10-3-27 10:42 發表
1C

聽講呢輪學校都好多人病, 我女琴晚都開始發燒, 今朝先睇完醫生.....

chrwan,

吓....仲未退燒,QQ已經退左燒啦! D病菌真係好勁....真係要小心D.....

原帖由 chrwan 於 10-3-27 16:32 發表
QQ2003 & CCW,

我仔仔都發燒, 星期五已沒有上課, 現在仍未退燒.
今天課外全部cancel....

大家快D好!!!!

QQ今日都冇返學呀! 以為星期六退左燒會冇事....點知嗰晚又燒番, 現在都未退燒呀,明天都應該返唔倒學
但真係冇諗過今日有咁多同學冇返..... ,大家真係要小心D

原帖由 ISABELSIN 於 10-3-29 20:28 發表
1C

我個女都話有17個冇返, 老師叫佢地明天開始要帶口罩

我囡囡由27/3已經開始發燒,共發左5日燒,真係嚇死我 ,D咳都係E一兩日先好番, D菌真係好勁
佢今日先交返晒之前所有嘅功課乍

原帖由 kwan_kwan3 於 10-4-12 15:10 發表
仔仔在3月30日早上量體溫是37.2,已決定唔返學,一共發燒燒了3天,所以3天無返學,要做什麼假期功課都唔知,其中有一天校車姨姨叫我去校車取回家課,才懂得每朝早上交功課,但交去的功課原風不動返學後要取回,老師冇收又冇 ...

chrwan,

個talk 我會去, 咁你呢??
QQ 好番晒啦.....佢前個排習慣左夜瞓, 攪到E幾日成9點幾先瞓得著,所以咁SLEEPY囉......

原帖由 chrwan 於 10-4-15 13:13 發表
QQ2003...

下星期TALK去不去?
QQ好了沒有? 好似好Sleepy

chrwan,

你個囝咁叻都話驚....咁我點算

原帖由 chrwan 於 10-4-16 09:03 發表
QQ2003,

我會去個talk. 到時見.
星期一派成績表, 我驚驚,  不是他, 好似唔關佢事
‹ 上一主題|下一主題