用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 我很累....
go

我很累.... [複製鏈接]

原來大家都係咁.. 初時我仲以為自己痴左線添.. 我同大家都一樣, 自8月開始, 滿腦子都係interview,interview, 填form, 交表, 做profolio....

就連發夢都做埋同一樣既野.... 不過, 次次仲係惡夢, 趕唔到去interview, 唔記得交表, 無做profolio.. 最嚴重既, 就係有人話俾我知間間學校都唔收我個女...
晚晚訓唔著, 半夜醒左就不由自主咁諗.諗.諗.. 有時都唔知自己諗黎做咩..

日間無心機返工.. 返工時發夢.. 不停bk... bk.. bk...

不過, 我諗上黎呢度大家都可以舒發下都未嘗唔係一件好事黎既... 大家共勉知~~!

香港既教育制度~~~""一流""

我老公? 簡直唔知我係度做緊咩添啦...

唔好提~~

原帖由 jjbaby0307 於 08-10-9 14:54 發表
其實係咪通常都係啲媽咪緊張, 啲 daddy 好似冇我地咁顛??  我每次同老公講學校, 佢寧願睇股票..

救命~~ 岩岩收到2封interview既信.. 一封係sfa, 一封係kts, 好好釆個時間唔撞, 可以in晒2間..

我拆信果時竟然手震, 睇到唔撞時間果時我有d想喊既衝動... 有無攪錯.. 只係唔撞時間, 可以有機會去in我都開心成咁... 我諗我.... 一定係~痴左~

Venuscheng,

我都同你差唔多, 我報左

1. tts
2. sfa
3. kts
4. plkcky
5. plktsl
6. dgs
7. icqm
8. 宣道

間間都係去陪跑多lu~~

原帖由 Venuscheng 於 08-10-9 17:00 發表

我就報左

dbs
tsl
kts
sfa
aps

全都是競爭大的學校, 會盡力, 現在唔知會否撞期面試, 如果撞, 都唔知點揀好了

你kts 同sfa 收到信未?有無撞呀?
希望大家事事順利啦!!!

原帖由 Venuscheng 於 08-10-9 17:07 發表

咁可能都會遇到你喎! 加油呀!

恭喜晒你呀... 而家你開左安全網啦.... 努力呀!!

而我.. 就真係得個震, 無得訓啦.. hehe

原帖由 jjbaby0307 於 08-10-9 23:08 發表
我今日都收到崇真錄取信了.  終於叫做鬆了一口氣.  我好驚考6間私校都唔收...

希望大家繼續努力啦.  每日等信真係好驚呀!!!

終於我都有好消息啦... 今日終於都收到祟真既取錄信.. 安全網開左啦..個人都定d...

我收到信果刻竟然開心到喊... 我好耐都未試過啦..

大家加油呀!!!

好開心, 覺得自己好好釆.. 岩岩今日又收到另一間學校收左小女... 而家個人定晒... 暫時我IN左3間.. 有2間都收左.. 另外一間要等有無機會SECOND IN..

大家要繼續努力呀!!加油!!

ICQM 音小呀...

原帖由 peipeibb 於 08-10-15 17:14 發表

另一間你邊間?
‹ 上一主題|下一主題