用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖家學校(九龍塘) 09/09入讀小一之家長入來傾下
樓主: 水玲瓏
go

09/09入讀小一之家長入來傾下 [複製鏈接]

各位1D班既同學,

網上功課 : 英文 BRING BEDING BUY

有無人知係咩黎??

haha, thanks Sharon,

hey, 原來我個女同你個女日日孖住一齊玩架... 今朝我見到佢地2個拖拖手一齊去操場... 近排返學唔見你既? 好忙呀?

原帖由 sc2002 於 09-10-5 17:19 發表
Hi

It should be "Bring Reading Bag"

Sharon

ooo 係咩? 你地一般企係邊度架?等我搵下你地啦...

同我一齊果個人係我老公黎架.. 我同佢上左天橋bor... 你又係天橋咩?

係呢.. 咁多位, 你地星期六去唔去家長會呀? 如果去,不如我地約埋一齊啦.. 到時成幾個鐘.. 我地有排傾... 哈哈哈~

原帖由 sc2002 於 09-10-5 18:33 發表
hi,

上星期五, 我地(melissa mummy, mandy & vivian)係學校門口想同你say Hello, 但見唔到你. 今朝我見你同另一人一齊, 所以無叫你 !

1D班同學仔,

網上無upload到功課, 我地自己對下啦..

中文 : 詞8行 + 改
         補 p.6 + 改
         明默 12-13課 + 補2

英文 : ws (ms Perry 堂既)??
         writing (我個女無寫, 請話返俾我知write 邊度)
         WB p11-12??

MATHS  : 書 P46
               改WS6

其他 : 11/12前交音樂會報告 (咩黎?)
          查收測驗範圍

有咩錯漏.. 請大家更正... 唔該~

sc2002,

唔洗你死得咁悶, 有我陪你~~!!! 哈哈哈~~

test 溫習, 我都未開始, 淨係攪掂佢地今個星期既dict, 都花晒d時間啦...
今日, 仲有學畫畫, 學游水,
聽日, eng class, piano, choir, 仲要去睇音樂劇(要交功課嘛~~)
淨返星期日一日.. 仲唔知有無大量功課...

死得啦.. ~~~

速戰 - 我都打算係咁... 唯有用我讀書時代既方法, 聽日測, 今日讀, 過得一日~就得一日啦... 唉~~~~

原帖由 sc2002 於 09-10-16 10:34 發表
你返來啦, 返來啦 !

講起測驗, 我仲未正式開始, 仲諗緊點溫 !

星期六要學溜冰, 星期日又要學游水, 要諗速戰方法 !

不過我驚死得好快.........................我 !

係朋友就說聲 "永遠懷 ...

sc2002,

無呀, 我地收到功課果晚, 我即時 HE HE HUR HUR 咁搵資料啦, 又適逄有個女最鍾意既pooh pooh, 咁咪碌到去買ticket囉... pooh pooh淨係今個星期五六日公演3場, 所以明知要測驗都要睇左先啦.....

查實呢家咁藝術既野, 我真係無idea... 只希望個主題唔好太悶, d classical 我真係唔識欣賞架...  

原帖由 sc2002 於 09-10-16 11:42 發表
你真係我老友! 
音樂劇有無約同學去,我地諗住測驗後一斉去, deadline is Nov xx !

Melissa媽會攞料!

Yummie,

你可以去呢個website度搵下 :

www.hkticketing.com

原帖由 Yummie 於 09-10-20 20:33 發表
Any more idea re "Musical programme" in late Oct or in Nov 2009 ?

hi, 想問一下, 下星期一, 英語日, 須唔須要帶平日上課既書架? 我個女懵懵地, 問極都話唔知呀~~~

我係度呀... 日日都有上黎望望, 見無人留言, 以為你地忙咋....

原帖由 VVbaby 於 09-11-3 13:40 發表
咁係因為佢細膽, 所以係出面會冇咁曳囉!
近排呢到好靜喎, d人去晒邊呀??

??? 潘俊亨???

我識佢架?? 有無英文名? 可唔可以俾多少少tips呀? 哈哈

原帖由 VVbaby 於 09-11-3 22:17 發表

原來你係到, 係呢, 你記唔記得邊個係潘俊亨呀??

係咩? 咁等我返屋企問下個女先得....

原帖由 VVbaby 於 09-11-9 00:29 發表

我又唔記得佢叫咩英文名喎, 但佢記得你喎, 嘻嘻!
佢咪同你一間幼稚園囉!
‹ 上一主題|下一主題