用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) KTS waitting list ?
樓主: chasebb
go

KTS waitting list ? [複製鏈接]

我今朝8.30就交左waiting list slip啦.. 好緊張呀..

係啦, 我都聽好多人講 kts 既waiting list學生好多都可以被取錄. 希望係真架啦...

原帖由 Ben2003 於 09-6-10 01:18 發表
我有個朋友係 waiting list, 好想入 KTS....

自從早三年 (今年 P.3) 小一收正取生數目估計錯誤,跟住兩年小一正取生數目收得很保守,waiting list 也有位入。

希望今年也一樣,朋友明早會很早到 KTS.

Recently, 我 ...

Ben,

多謝你俾左咁多資料我呀, 其實我今朝已經將profolio, 給校長既信, 連同waiting list slip一齊交左去.. 而門口有位小姐幫我收左..但係我又無見到有個盒喎~~

anyway,希望大家都好運啦~

其實, 想請教一下你, 知唔知每年有幾多個侯補生名額架呢"?

原帖由 Ben2003 於 09-6-10 20:23 發表
照計會收 waiting list 1X or 2X 人,可能 waiting list 收唔哂。

我朋友在 6/6 放榜前,已寫了信 (attached updated profilio)給校長,表達很想入讀 KTS.

vikiepaul, 如你亦很想小朋友入讀 KTS, 我提議你亦寫信給 ...

BEN,

剛收到KTS既電話, 要約見校長呀.. 要帶手冊 同中英數功課.... 點解會咁既? 仲要INTERVIEW, 仲要見校長添... 我好驚呀~~~大件事啦...

hi j2baba,

pls check pm..

原帖由 j2baba 於 09-6-12 12:22 發表
pls check pm

Ben, j2baba,

係啦.. 我都收到call喎...

究竟............... 做咩呢?? 見家長, 唔洗見小朋友... in我地d咩呢??

原帖由 lv222 於 09-6-13 11:35 發表
又再收到call説見兩位家長而不用帶小朋友(因流感),有點奇怪的是聽說以前不用見家長,今年是否有點特別

chasebb,

我都係星期一下午見, 你呢?

Ben,

真係唔該晒你, 無論點都好.. 都會盡力架啦.. 不過, 由呢點我又覺得阿校長好好... 好會替小朋友著想.....

唔緊要啦.. 我地d小朋友interview左咁多次 都未話驚, 我地更加無理由驚啦...

總之努力啦~~

原帖由 chasebb 於 09-6-13 13:01 發表
我剛剛都收到电話不用見小明友,你哋星期一 or 星期二見校長呀 !

j2baba,

thanks, i got it.

chasebb,

如此說來, 似乎in完之後係唔會即時話個結果你知架喎..總之大家要努力呀~

原帖由 chasebb 於 09-6-14 10:02 發表
Vikiepaul:

我係星期二見校長 .

chasebb,

等.....

我in左20mins呀... 一額汗~~

原帖由 chasebb 於 09-6-15 19:44 發表
Hello vikiepaul :

你哋今曰見成点呀 ! 有幾耐 ?

恭喜你呀..

我無收到電話, 我諗, 我落空了....
想請教一下, 你係星期幾IN架???

原帖由 大嘴鳥 於 09-6-17 12:27 發表
接到 KTS 電話 , SUCCESS
‹ 上一主題|下一主題