用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 陳守仁面試
樓主: eileenycm
go

陳守仁面試 [複製鏈接]

BB豆,

唔好咁諗啦, 可能你仔仔INTERVIEW果時好精靈都未定呢?

我聽日去IN呀, 你可唔可以報下料, 佢地考D咩呀? 因為我有朋友個女女今日去IN左, 但係女女唔肯講佢做過D咩, 淨係話講晒英文咋...

唔該你!!

原帖由 BB豆 於 08-10-18 23:02 發表
RYTS :

HI HI ~我估今次good luck唔到呀 ....issac今日去到發晒難咋呀...佢話要游水喎...一時又話要睇個泳池 ....我地一去到已經啱啱上班房喇...點帶佢去睇啫> ...

fion88,

以我所知, 要!!

原帖由 fion88 於 08-10-18 23:51 發表
想問家長要唔要做問卷呢?

今日in左啦....個人感覺覺得個校長好好, 因為由去到playground開始, 就見到校長親自黎打點, 之後, 去到個hall 又見到校長... 好似樣樣都好親力親為咁..

in左d咩就唔係好知, 我個女一出黎就同我講, 去左玩, 玩一陣就要放學.. 之後佢話佢答maths問題囉到6粒星, 問中文問題有5粒星.. 連玩都有星星獎.. 佢話玩game佢有10粒喎, 唔知講真定講假...

大家知唔知星星係代表咩呢?

呢間學校真係有心思, group group 都in唔同既野.. 攪到我地班家長in完都係度估估下..

算吧啦, 話晒都幾千人in.. 係我個女黎講, 唔收一d都唔奇, 真係收先奇呀~~哈哈!!

不過, 我interivew既路只係走左一半, 仲有一半, 繼續努力!!

原帖由 Venuscheng 於 08-10-20 11:30 發表

我個仔話佢識晒, 但我真係非常懷疑. 佢話老師中文叫佢認字, 佢識係「手帕」, 我聽聞中文個個都係認字做動作, 所以我問返佢會唔會係「拍手」, 然後叫佢做動作, 佢話唔係, 老師無叫過佢做動作, 佢話無動作題喎!
我個 ...

岩岩睇返學校 website果度張interview list, 今年應該係有2567 個application 既..

原帖由 alisoncheung 於 08-10-21 22:07 發表
响網頁校長話有2500個申請喎!  點解會係2800架.

HEHE 我都覺得個校長幾靚仔.. 所以, 去interview果時都望多左幾眼.. 哈哈...

原帖由 safarimama 於 08-10-22 16:49 發表
題外話....個校長都幾靚仔,又SMART,好似少少MIX .... 請問佢識唔識中文呀?
‹ 上一主題|下一主題