用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 請比意見...邁X/樂天密集訓練..
go

請比意見...邁X/樂天密集訓練.. [複製鏈接]

回覆 3# samantha_yuen 的文章

我仔快5歲了, 中度自閉症+智能接近ok+有語言, 走緊你講果條路. 你兒子情況怎樣? 或者可以比多d 意見.

回覆 2# mamagarfield 的文章

主流幼稚園+E位+自費服務

回覆 2# samantha_yuen 的文章

醫生咁重手呀, 自傾都比個S, 其實社交都唔錯呀!

咁細個讀住私人S, 甚至取代N班, 到建立左基礎學習能力, 再轉主流, 轉埋E位. (呢個過程真係話唔埋要多久)

另外留意下小孩兩歲後的表現, 我仔兩歲後都好出位, 自轉, 摸牆, 瞓地乜都有.

記住佢傻你唔好傻埋一份, 打打殺殺無效既, 舒緩下小孩的情緒. 將你的要求降到去小孩能力的範圍內, 唔係同齡的能力.

回覆 2# mamagarfield 的文章

我間E位中心有一晚係收7:00pm, 不過我諗咁多case, 都未必就得到.

我覺得如果小孩可以 ready 上主流, 就無理由再放佢係S 位而原因係因為你無時間.

回覆 1# samantha_yuen 的文章

樂X陳校長住係我屋苑, 她的訓練係幾嚴格, 但係有經驗同有辦法個隻. 應該都可以治到下你個仔d 牛脾氣. 不過d booking 應該好爆.

不過有邊個A仔唔係牛脾氣!?
‹ 上一主題|下一主題