用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 課程緊逼,周圍都聽到大家說課程緊逼
go

課程緊逼,周圍都聽到大家說課程緊逼 [複製鏈接]

是小朋友一定要學這麼多課程,還是其實很多無謂的課業要學?還要很多家長說課程緊逼到根本沒時間學完
以前chrome以輕快起家,現在變成IE的接班人,以慢、窒、當機著稱,由輕便到臃腫這條路是不是走錯了方向?學生的課程亦是這樣嗎?

利申:暫時初小,未感受到
   0    0    0    0
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。
Learning to Read, Reading to Learn.

Yanamami 發表於 15-5-26 16:12
小学会紧逼咩?DSE就紧逼~
我唔知呀,我係隔離版見到咋,其實呢版都有時有人咁講
Learning to Read, Reading to Learn.

Olympian 發表於 15-5-26 18:20
係呀,我朋友間學校小一。數學和英文老師常去了帶隊比賽。若數學堂老師出去帶隊比賽,同學上堂就睇etv。因 ...
連代課都慳返...

尋晚問過阿女,原來佢地都有中文老師帶比賽,變成空堂就睇ETV,不過可能學校安排到課程,我又唔覺佢地教唔晒同好緊逼
‹ 上一主題|下一主題