用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 怪獸家長作者 停明報專欄
樓主: bookreader
go

怪獸家長作者 停明報專欄   [複製鏈接]

「沒有我的明報,就是你們停看的時候」 <-- 明報照登呢段?明報真係大方

仲有呢句同「沒有我地,你地一早死晒」係一樣邏輯

政客冇維護佢既言論自由?原來連建制派都唔當佢一回事,陰公
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。
Learning to Read, Reading to Learn.

samchan2179 發表於 15-5-19 20:14
正如無林行止,D人都唔睇信報一樣!無左屈小姐,明報重邊有人睇明報!

...
係囉呵, 寫副刊寫到手執整份報紙既生殺大權, 巴閉啦
Learning to Read, Reading to Learn.

bookreader 發表於 15-5-19 23:30
我完全不介意屈小姐有立場,但講嘢有D邏輯好唔好?
但佢個立場一早篩走晒合邏輯既事,點講得返有邏輯?

Natalie023 發表於 15-5-20 09:36
Yanamami  其实你唔洗答佢既回应㗎嘞  

點解既?
佢地已經篩選左可以答既說話, 無論幾唔合邏輯都係重覆一樣既論調

Natalie023  ^^ 唔係成日上嚟,唔知原來EK都   發表於 15-5-20 10:48

jjcow 發表於 15-5-20 09:57
話時話,明報可能出紙少啲,都幾難買,我今日要行過隔離邨至買到。
其實我很多年無買印刷版了,打算九月開 ...
訂學生版可以睇埋某d網上收費內容

jjcow 發表於 15-5-20 10:09
今日睇蘋果,話《明報》會搵立場偏左的人代替屈小姐嘅專欄.....
我覺得 OK,其實立場唔同唔緊要,最緊要係 ...
立場唔同冇問題, 其實應該要睇多d唔同立場添
但d打手冇質素, 只求做完件事, 不求做好件事, 其實係幫倒忙

Zenia  係,做得太肉酸。  發表於 15-5-21 02:05

ANChan59 發表於 15-5-22 23:45
昨日技安打大雄,又是一例!
嫻姐又搞單三非兒童,每日150還唔夠皮,現在六四都變咗四六啦!可能民調未夠數 ...
呢件事佢地完全計錯數, 難得BK個邊都一致剷佢地, 都冇乜爭議, 足夠激起民怨新高峰

www 發表於 15-5-23 16:08
Agree!

從大陸憑投資或優才等方式來港的富二代、官二代、紅二代,或不會送孩子到香港的黨校。
其實係騙中騙,如果呢d二代知道香港官二代一早送走晒,就知自己都只不過係棄卒,國內真正有料個d大佬全部送晒子女去佢地口中不齒既西方國家

bubuG 發表於 15-5-23 18:27
出聲果D係藍C咩!!!而家又叫「我們都是屈XX」!
有時真係忍唔住笑,而家鬧人係鬧「乜你成個屈穎妍咁」,難聽過粗口

bubuG 發表於 15-5-23 20:05
小心D呀!原來而家「你阿媽」都是粗口。
這邊廂「你阿媽」都是粗口要被逐,那邊廂教小朋友說「犯左法又點喎」,盡顯龍門任你擺漂移境界
‹ 上一主題|下一主題