用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 香港書展2016 (已結束)
樓主: huba
go

香港書展2016 (已結束)   [複製鏈接]

今年唔算買左好多書,world book day既英文書$15/本,$100有10本,其中有ronld dahl既新書,係佢細個既著作。去讀書人訂左兩年未來少年,大致上同樓上講既差唔多,除左相中三本未來少年仲有中間兩行七本書,即共送十本書。

bobbob  world book day啲書搵到10本買都好叻,我試過找極得4、5本  發表於 16-7-22 23:39
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。
Learning to Read, Reading to Learn.

mimi1102 發表於 16-7-22 10:13
請問有冇人未來少年同兒童科學都訂過, 如果訂比小六女生睇, 邊本適合D ?
未來少年內容廣泛d,兒童的科學專門d,如果對科學好有興趣就兒童的科學,否則未來少年會多d野睇
http://future.gkids.com.tw/ <-- 未來少年試閱

mimi1102  明白~ 謝謝~  發表於 16-7-22 13:47
Learning to Read, Reading to Learn.

//bobbob  world book day啲書搵到10本買都好叻,我試過找極得4、5本//

好似女仔啱睇d,十本有六本係女仔書,兩本中性,兩本算男仔書

bobbob  啱女仔睇嘅書多啲  發表於 16-7-23 10:21

S-Kwok 發表於 16-7-22 22:34
未來少年今年送嘅嘢好似少咗
我前年訂左兩年未來兒童,唔記得全額,只記得除開大約$66/本,訂24期送多6期,另送3期舊既,仲有兩本未來少年,當時由第四期訂,所以由創刊開始都有,仲有八本故事奇想樹
今年訂兩年未來少年,送9期未來family,三期舊未來少年,另送兩set小天下既書,今次我揀晒d遊戲書

我覺得主要係未來family定價比較便宜,同埋又唔係真係想訂既書,所以感覺上好似冇咁抵,不過未年少年定價比未年兒童貴,訂兩年都幾甘...

huba 發表於 16-7-23 00:40
明白你的感受,純粹就價錢來看,可能跟你原定計劃在最後一日去會更抵(樓上已有網友分享Publishers 將Roald ...
同意,我唔係將書展視為執平貨既時地,上網好多時都有得執,我家小朋友好期待每年一度去書展不停睇不停行不停玩
‹ 上一主題|下一主題