用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍靈糧堂幼稚園 2010 -2011 下午K1 家長入來傾吓應識吓...
樓主: virgko
go

2010 -2011 下午K1 家長入來傾吓應識吓... [複製鏈接]

我都好放心lu~ 我個小朋友都適應晒lu~
你們d小朋友適應晒未ar?

大家都幾好ar~不用一個月d 仔仔女女都咁快適應晒~
真係多謝d 老師!
講開d老師,而家d老師真係好慘~
我果日放假黎接我個小朋友放學,簽緊名時聽到個家長好無理,自己個小朋友病竟然賴個老師!!!

講句公道說話周街都係病菌la!
我個小朋友都有少少鼻水,而家d天氣咁熱,d空氣又差,病菌自然多la~
前一兩年我有個朋友個仔一開學果時,每個weekend都要睇醫生,佢都無賴學校。佢講左句好正確--關學校甚麼事,唔通你帶佢去xx樂園、去街等無病菌mai?點都要經歷gar la!
真佩服d老師!竟然仲好聲好氣答佢~

D老師真係好有心機照顧d 小朋友,我個小朋友件衫換左都打黎交代,好多謝佢地!!真係好放心!!好尊敬佢地~
分享下近日一件事,我又衰gai個戶口唔知y過唔度數,最後要麻煩老師打黎通知,真係好對唔住~唉~慘!做老師要做埋追數!唔係應該校務處做的嗎??
以前都要咁gar?定係因為新校長??大家對新校長有何感覺ar??

天氣凍!大家要小心身體ar!幫寶寶穿足夠衫ar~~
wah!收到學校去旅行的消息了,大家去唔去ar??
本來好期待,但一睇詳情就好多問題出現。
好難預燒烤包,相差$10 果dd,一個金額咪算law~又逐樣野叫人計,不如整個旅行一個total金額咪算law!真係有少少拿黎搞~真係 15 16去唔去,bbq對k.1小朋友黎講真係有d危險,而且4:00已返回學校,咁咪燒得黎都唔駛玩。
大家去唔去ar??

我個小朋友有日返黎同我們講,不如我們好似老師咁做個實驗,睇下有水同無水d花會點~
第日佢返黎同我們講:「今日無水果棵花低下頭來。」最好笑係佢扮花低頭~
老師真有影響力,由2個月前甚麼都唔識的bb,到而家學多左好多野~大個了~

趣事分享

仔仔近日係學校講緊有關蛋的題目
而我們日日都早出晚歸真係無時間幫佢搵資料,
工人有一晚告訴我們,仔仔食飯時不停望有無蛋,果日剛剛食水蛋,但工人已把蛋混在飯,仔仔竟然把一啖飯吐係紙巾上,話要拿返去分享,哈哈!笑死我們!!

我們的小朋友今個星期就表演la!!我都好緊張ar~我相信小朋友們都一樣緊張......
小小分享:
昨晚我同我個小朋友訓前傾計,我問佢:「表演lu,你有無好驚ar?」
佢答:「唔駛驚!老師話有努力就得了!我有努力的!」
佢有講得對,其實唔駛驚wow~哈哈!原來無形中我們就會緊張過表演者。佢地有勇氣企出黎都好叻!hahaha!真係要好好提下自己~做父母的真係要好小心自己的情緒,別影響度仔仔女女

好開心~~ 今日睇度小朋友表演了~
真係要俾D掌聲佢地~
真係好感動~
由3個月前甚麼都唔識,又喊又唔識排隊,但3個月後的今日竟然識一個跟一個係台上行出黎表演!!!
好開心AR!!!好多謝老師!!

親子野係大勢所趨~
為左小朋友可以更多投入學校,唔緊要la!!
寫個燈謎唔難啫~
‹ 上一主題|下一主題