用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 St. Margaret 有2nd in 未?
樓主: 1001Mami
go

St. Margaret 有2nd in 未? [複製鏈接]

想問下你地小朋友in完出黎有冇話佢有幾多分呀? 我個仔話佢有22分out of 30 wor... 但佢既可信程度係... 我懷疑係out of 50 lor, 你地有冇人知呀?

yee... 咁即係佢可能仲有一part係20分, 佢睇唔到? 咁22out of 30係真????? aiya, 攪到我好緊張好緊張, 因為我個仔係好水皮, 佢絕對有條件全軍覆没

唔怕話比大家知, 我同個仔報左好多間DSS, 因第一間出result (亦是唯一間出左result)的就狠狠打沉我隻船, 我個仔係reject, 我從來冇諗過個仔咁差, wait都冇得wait, 我個仔係學校名列前茅, 同學仔d媽咪知道都話"你個仔唔得????" 佢地安慰我話係間學校唔識貨wor, 唉, 就係因為這間已經並非我心儀都reject, 我驚起黎咪係咁報係咁報, 到現時已in了5, 6間la, 但見佢真係有進步, 開始識同我講番in左d乜, 之前第1, 2間, 成舊飯, 乜都話唔知唔記得... 3, 4間左右, 只講到少少... 直到最近lee間先係最醒咁話我知成個過程, 一共有幾多個老師, 問佢乜, 佢答左乜都講得出... 這刻真係有d想喊出黎 , 所以就算lee間學校唔收佢, 佢係我心目中都係已經叻左好多... 係"最叻"的了...  

係就係22 out of 30, 但佢話佢記憶遊戲只記到少少jar...

請問有冇人再收到2nd in電話, 我仲等緊....

我係10月5日1st in的...

希望個個都收2nd in電話... 祝福各位

你地都話好d呀, 「又係waiting...」, 我連waiting的信都未曾收過, reject就有份, 間間都好似涷過水咁....

想問問而家收到waiting的小朋友, 佢地英文方面係咪已經都係好叻kar la, 幼稚園係英文還是中文授課? 只是想作個參考, 謝謝.

我在諗, 如果佢地英文已經好叻都係waiting, 會唔會係因為我地遲報名, 基本上佢地都已經收晒生, 根本冇位, 所以最叻都係waiting, 要等到佢地開學先知有冇位淨?

my son has the interview on the same date with your daughter, also p.m.... he was at 1:30pm, were you the same?

yes, i am also waiting for the 2nd interview invitation  /waiting letter   .... or.... reject letter ....

sorry, i don't know how many seats for this year....

原帖由 PoPoMom 於 10-10-14 11:06 發表
Hi,

My daughter's interview date was on 5/Oct pm.  She hasn't told me much about what she did in the interview.  I'm now waiting for the 2nd interview notification.............
Can anyone tell me ho ...

我知你小朋友已經有offer, 請問佢係咪英文好叻, 讀英文幼稚園?? thx thx....

原帖由 愚人 於 10-10-14 11:37 發表
我都等左15日至有2nd 電話啦
比d 心機等, 可能依2日有電話呢.

真係一山還有一山高, 聽落原來個個小朋友的英文都好好... 競爭實在太大, lee間係我稍為有點信心, 但聽到其他的小朋友水平後, 就....

can't wait...

just called the school and asked... if kids have 1st interview recently, will they still have chance for 2nd in? or actually, your school have already received enough students? and can't offer any chance for kids for 2nd in anymore, so all of them are in waiting?... she said no, and they still not received enough kids... and asked me to wait, letter will be sent within 1 month after 1st in....

then wait wait la...

all kids still have chance even they have interviews recently!!!!! add oil kids!!!!!

我小朋友今朝都收到電話有2nd in... 請問

(我見係另一個topic有家長說) 2nd in時, 會同小朋友傾个20 mins, 請問係同家長一齊係入房還是淨係小朋友入去先呢? 而小朋友个part係咪淨係同佢傾計?請問問題環繞什麼?

謝謝!!

請問有冇小朋友會在2nd in完收到waiting or reject letter呢? 謝謝您們的回覆

原本係明天下午3點, 但我驚小朋友lee個時間會眼訓, 影响狀態, 所以安排左Thur 上午, 又要請假了…

haha愚人, 你認得我… heehee.. 不過我小朋友的表達能力弱, 好怕到時校長問佢野, 佢又答非所問, 如果學術上, 我對佢都有點信心, 但一要開口既時候就…  唉…

唔好意思, 你所講既深係課程深定係個interview深呀?? thx

原帖由 gm2811 於 10-10-19 12:04 發表
2nd interview完, 整個過程大約20-25mins, 副校長會問小朋友一些生活既問題, 到家長時, 副校長會講返小朋友既答案問家長係唔係, 有冇其他野要補充. 跟住副校長會講解下學校既課程, 比我既感覺都好似幾深, 唔知係唔係 ...

請問收到offer的小朋友, 係收到信後大約幾耐一定要去reg 呢 (即係有幾耐限期呢)? 謝謝!!

其實我個小朋友都未2in, 咁快諗定幾時係限期係咪心急多d呢 ... 但無辦法, lee幾個月日日個腦都係諗緊學校d野... 控制唔到, 就黎連發夢都諗... haha

回覆 137# 愚人 的文章

係呀係呀, 唔怕講, 我之前有段時間, 仲唔知點解想喊想喊咁... 其實我都知, 個仔點都有書讀, 但係, 當有D學校, 人人都收到消息而自己冇, 就好徬徨咁...

sorry for the late reply, as my son was fever, so i called the school and changed date to this fri... hope that you will receive the offer very soon, pls update the good news to us

原帖由 silvia_ng 於 10-10-19 11:06 發表

你也是明天2ND IN嗎?

麻煩PM埋比我呀, thx!!

我聽日先去2nd in呀..

直頭生死狀LA, 我聽日仲要去2nd in tim....  

原帖由 flostangraphy 於 10-10-28 15:15 發表
賣身契?!?!
‹ 上一主題|下一主題