用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價幼稚園-分享完面試經過(現步入收信階段喇)~ ...
樓主: Smartterrence
go

創價幼稚園-分享完面試經過(現步入收信階段喇)~ [複製鏈接]

我哋都好好彩, In我個女嘅miss都非常nice, 阿女好buy, 好鍾意間學校, miss仲讚阿女叻... 希望有好消息, 我都同意創幼係我面試多間中感覺最好的, 無論結果如何我哋個日玩得好開心! :)

原帖由 dnabb 於 10-11-22 02:16 發表
創幼是我的首選, 亦是我面試多間中感覺好的。

問的問題大致差不多, 我覺得這樣可公平地衡量interview的表現。

面試預左要等,但竟可有寬敞的禮堂及好多玩具比小朋友玩和熱身真好,囝囝好開心!而且個老師成日好有禮貌地 ...

I want to know it too

原帖由 applepiepie 於 10-11-22 16:15 發表
唔知創價今年收到幾多張form呢?

我個囡in過啟思正校(律倫街), st.catherine 及學之園, 創價暫時係我overall impression最好既一間.

嘩!真係幾難入喎!好似阿女考九龍靈糧堂,表現非常好但都只係waitlist.. 啟思in得麻麻地但又收咗, 真係好難講! 但我都係比較鍾意創價, 係唔係12頭通知收唔收呀?

原帖由 Joeff 於 10-11-23 09:35 發表

無啦,舊年收190個左右......1/17-18咋!!!!!!

the school fee of 2011-2012 is HKD696/mth x 11 mths

原帖由 小克 於 10-11-23 11:45 發表
I chated with a teacher on the interview date and she admitted Soka is a "membership" school so the space available to outsiders is very limited.  They got about 3500 applications this year and the sp ...

good luck! good luck!

原帖由 Smartterrence 於 10-11-23 13:21 發表

成你貴言...大家加油...我真係好希望阿囝可以入到呢間學校....仲好希望曾在此留言的每一位家長及小朋友來年可以一齊做同學仔

hahaha.. 不過入到再講..咁多人爭,真係無乜信心..

因為今年學券HKD14000, 明年係HKD16000.. that's why $6xx not $8xx

原帖由 muichujamie 於 10-11-23 15:53 發表
而家學費係$8XX/mth, not $6XX.
Good luck to you all!

‹ 上一主題|下一主題