用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 2010-2011 K2J ^0^ 同學仔報到~~
go

2010-2011 K2J ^0^ 同學仔報到~~ [複製鏈接]

我囝囝parco係插班生,
好開心認識各位K2J家長及同學仔,
新生好多野都唔知, 請多多指教!
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

jason mama,

u  mean 豆豆媽kathy? jason係0608bb?
唔怪之得我覺得你個username咁熟啦,
記得之前同你傾過但唔記得邊個topic!
遇到你真係好, 有咩唔明白都可以問你!
parco 9月2日2pm家長會。

原帖由 Bebichhichi 於 10-8-30 09:45 發表
parco媽你好, 我係kathy 個fd 呀 又會咁岩同你一class 既

係呢, 各位家長你地2/9 幾點返sch 呀? jason 返3pm.
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

jason mama,

summer fun book b, pg 22"畫畫看"係做咩架?
係咪隨意畫d野上去?  
同埋係咪6號帶返學校?

原來真係唔洗交?  我仲擔心parco寫得唔好,
擦完又擦, 好多都要佢再寫過添!
唔緊要啦, 當係練習!
校服方面我帶定cash, 唔該哂!

原帖由 Bebichhichi 於 10-9-1 13:31 發表
p22 我要返去昅下先知係做咩.  同埋本summer fun book 我記得係唔水交返去架, 至於你講校服費我唔係好記得how much, 不過你可以打去校務處問下呀.

或者我地班d家長都太忙...

jason mama,
你有冇將ms lam派嗰張"字母圖晝紙"過膠?
係咪就咁對摺5R size過膠定係要剪開1半先過?
整好係咪要放返享notice folder?

原帖由 Bebichhichi 於 10-9-10 17:52 發表
K2J d 同學仔去晒邊呀?

我都係對摺過膠放享folder,
今日老師貼左張貼紙享上面!
parco都有講上堂寫左中國一, 二, 三, 十, A, B...

原帖由 Bebichhichi 於 10-9-13 14:20 發表
有呀, 我尋日去左過膠啦, 我只係對摺, 無cut 開, 然後放返係folder 囉. 我聽jason 仔講last wk 上堂都已經開始寫返字啦, 唔知佢會有幾多唔記得呢

hi綽謙mama, 我囡囡英文名都係hilary呀!

原帖由 miumiu723 於 10-9-13 18:27 發表
Hello, my son 綽謙 Hilary is from K1G (Kent Road).
多多指教.

尋日收到冬季校服通告,
上面話運動服11月中校務處有得賣,
係咪即係到時家長要親自去買?
點解唔一次過訂埋呢?

想問下大家冬天係咪都幾多機會太凍要著運動服,
所以應該裇衫短褲買1套, 運動服2套比較好?

jason & parco同你囝囝講嘅一樣...只須做1版!

原帖由 SHeiB 於 10-9-14 13:23 發表
請問尋日份writing功課, 係咪做一版or二版都要完成?
my son told me that only 一版 is OK!!

你囝囝有冇話佢係咩組?
開學第1日parco話佢係蘋果,
第2日老師叫佢坐另一個位, 變左橙組!

原帖由 SHeiB 於 10-9-14 13:37 發表
亞仔尋日話調咗位呀!

其實17, 8度著短褲都好凍,
仲話要knee對上3寸...有d擔心!

原帖由 Bebichhichi 於 10-9-14 17:09 發表
我都唔記得上年係咪分開買運動服添............
其實上年都好多時會著運動服, 因為15度以下就可以著, 不過我都每樣買左2套.

返學第3日我都有問parco有冇變香蕉組haha
佢話冇, 都係橙, 我唸轉定左就唔郁,
但我地小朋友都一定有機會一齊玩!

你填左form訂校服未? 係咪外套同校褸都買?
冬天係咪裇衫就一定要配羊毛外套,
運動衫就配運動外套, 唔可以掉轉架呢?

原帖由 SHeiB 於 10-9-15 13:52 發表
他開學時係橙組, 依家轉左去香蕉組! 希望下次可以同你小朋友一組啦!!

never too late...welcome all K2J parents!

原帖由 salai 於 10-9-15 22:13 發表
Hi,

My girl (Lai Tsz Yau, Liz) came from K1A, sorry for my belated posting. Nice to meet all of you.

Username     K2J Kids    Group
Bebichhichi      Jason          Apple
babyhilary       Parco          Orange
aarontse         Wing Kiu
SHeiB              Arthur         Banana
miumiu723      綽謙        
vvgood            Olivia
salai                 Liz

aarontse, miu miu723,

parco話比我知wing kiu同hilary分別坐佢左右2邊,
唔知係咪真呢? 佢地係咪橙組架?

我arm arm問parco老師有冇叫小朋友帶薄?
佢話有!
我問咩薄?
佢話咩都可以, 大細都可以!
我問帶返去做咩?
佢話寫A畫apple同plane, 有帶薄返去就有小禮物,
有d小朋友已經寫左4版, 寫滿哂1本就有大禮物!
我話4版? 即係老師已經叫左帶簿好多日?
佢話係!
我話點解唔同我講?
佢話因為我冇問!
我話有禮物你都唔同我講, 你唔想攞禮物咩?
佢唔出聲!
以上內容可能係事實嘅部份!

真係唔該哂arthur, 如果唔係我地都唔知幾時先知道!

原帖由 SHeiB 於 10-9-16 14:13 發表
請問你地小朋友有冇話要帶一本自己的簿返學校??

jason mama,

jason同parco講d野都接近,
parco話有d小朋友用有線簿有d用冇線簿,
真係比佢地激親, 到底如果佢地繼續唔講,
我地又唔識問, 咁係咪老師都唔會通知我地?
定係老師有個deadline,
let say 1星期都做唔到要做嘅野就聯絡家長?  

原帖由 Bebichhichi 於 10-9-17 23:41 發表
我今晚同jason仔做homework 既時候, 佢無啦啦都同我起帶簿事件, 以下係我地既對話 :

jason : 係wor, 我地真係要帶簿返去架bor
me : 要黎做乜
jason : 要黎寫字架, 寫乜都得, 中文, 英文, 晝公仔都可以
...

parco又係好surprise我識佢d同學仔haha

原帖由 SHeiB 於 10-9-16 14:08 發表
yes, d小朋友一定有一齊玩! 因為我問亞仔識唔識parco, 佢好驚訝咁望住我話: "識!! 點解你會知架??" 哈哈!!

我會訂羊毛外套, 因為今年天冬天裇衫要配學校的羊毛外套, 唔可以配自己的灰色冷衫.....!  其他 ...

delete.....

delete......

‹ 上一主題|下一主題