用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 大提琴
樓主: elainekan
go

大提琴 [複製鏈接]

delete.........
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

deleted...........
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

你地嘅小朋友好叻, 可以學好piano再加cello, 我個仔對piano全無興趣, 學左2年都表現一般, 而家想轉學cello唔知會唔會有新轉機...

回復 bebebe12345 的帖子

Piano係我自己鍾意所以安排個仔學,
結果2年來佢都唔鍾意piano, 什至厭惡!
今次我比機會佢自己選擇樂器,
考慮3個多4個月, 佢仍然話cello,
所以決定比佢試, 希望佢真係會愛上cello啦!

囝囝上左第1堂cello, 老師讚佢醒目, 而佢自己又話鍾意,
希望真係會比心機學好呢件樂器啦!

想請教有經驗家長, 我暫時租琴但好怕整花整爛要賠,
係咪買2手or平價新琴較好呢? 大家有冇好介紹?

十月媽咪, 我囝囝用1/8咋, 你有冇朋友換1/4出讓1/8呀?

十月媽咪 發表於 12-2-5 22:33
你囝囝租緊咩SIZE既CELLO? 我女用緊1/4, 阿SIR話完咗校際之後就轉用1/2, 如果你有興趣又啱用, 四月後可以出 ...

唔該哂你呀十月媽咪!
十月媽咪 發表於 12-2-6 07:11
幫你問緊, 我朋友囡囡學學吓個老師忽然間玩失蹤唔再教, 佢就一直無再幫個女搵過個新老師, 部琴一直放在家中 ...
‹ 上一主題|下一主題