用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇 0810 將軍澳媽咪, 你地報咗 pre-nursery 未呀 ? ...
樓主: bbq812
go

有冇 0810 將軍澳媽咪, 你地報咗 pre-nursery 未呀 ? [複製鏈接]

我今天2月中去過"比X"問pn插班,
一行入去我就覺得校舍用白光管燈光暗暗唔舒服,
不過都跟園長參觀校舍。
佢講野口吻好似經紀, 一d都唔似教育工作者...
講到學費, 佢話$20xx/半日好底架,
只須要買夏季校服, 冬季校嬲貴就唔洗我買住,
強調仲有好少位, 係就要快d報名﹗
我話因為3月第1星期有事,
如果第2星期join(我未講完)佢就話
「都要交足1mth學費, 如果係價錢問題,
我送2個書包比你啦, 嗰度值$100架﹗」

好難想像幼稚園會咁樣叫人報讀,
結果我當然冇比小朋友讀啦﹗

原帖由 queenmiffy 於 09-12-8 15:52 發表

呢間報名就話即時比留位費,反而唔敢報!
德寶有全英文班,我考慮緊讀~
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

每間做法都唔同, 多數都可以享學校網站下載,
交表有d可以郵寄或親身交, 什至online,
有d就一定要親身交, 部份係面試日先交,
亦有少數冇網站嘅學校須要家長親身取表及交表,
你最好打電話到每一間心儀學校查詢。

原帖由 neko1234 於 10-2-1 17:18 發表
想問下各位媽咪報PN的表格..
多數係
係上網Download自己填完寄去幼稚園
定係打電話去叫佢FAX/EMAIL申請表
定係一定要親身去幼稚園填完即交架?

我係0903新手媽咪
咩都唔係好識

如果係要親身去..
咁我就要安排時間請 ...
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。
‹ 上一主題|下一主題