用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 囝囝已2歲2個月, 仍然只有半歲BB的能力. 唉..... ...
go

囝囝已2歲2個月, 仍然只有半歲BB的能力. 唉..... [複製鏈接]

都唔知係米近大陸, 周圍食物多多問題, 搞到家長食埋食埋啲唔健康的食物, 多左腦病問題出現, 難為了BB.

chlohong  , 有時間自己記住去看中醫及按摩和睡覺. 否則極易有痛症, 畢竟你的身體只不是屬於你一個, BB需要你.

原來已經有痛症雙手一定好累, 周身痛.

原帖由 chlohong 於 11-10-30 19:11 發表
諾諾爸爸,
有呀, 我有看中醫及物理治療, 因我已有痛症...

波蘿包1,
已看遺傳科, 不知基因出現問題, 醫生亦不能確定是後天問題

冇計, 唯有盡人事, 如果可用一億次中六合彩頭獎作交換, 我情願要個健健康康的BB.

努力, 條路係好難行, 但有我們互相支持.

原帖由 annaanna 於 11-11-1 09:48 發表
手術我地係搵私家醫生做,果陣都有問過政府醫生,佢話唔SUGGEST,因為唔係好多人會做呢類手術,不過因為當時試左好多藥都未控制到,就咩辦法都要試啦﹗

總之一日未控制到,對佢個腦都會有影響嘛 ...

回復 26# chlohong 的帖子

果種心痛又無法改變的痛, 浮游在空間的感覺, 相比身體所受的痛苦, 只是微不足道 ,佢地永遠都唔會明.

BBQUEENBB, 你快快看看我篇   給大腦性麻痺家長的信.pdf , 希望你可在短時間內知道有關腦病的資料, 從而在心靈上和實實在在能幫助你.

http://www.edu-kingdom.com/forum ... 1089&extra=page%3D2

回復 BBQUEENBB 的帖子

啊! 咁樣,  比你嚇死,仲以為好似諾諾咁,   放心,   都唔係好大鑊姐,  大把希望,  努力啊!

回復 chlohong 的帖子

食果方面得唔得啊? 有冇成日嘔?  如果成日嘔, 身體不能吸收, 你會更加加倍心機. 如有唔開心, 上來吐下心聲都好.

回復 ngcheukhin 的帖子

ngcheukhin , 我以前都是CP家長,  你Google 找CP_letter.pdf就知什麼事, 如家境每月都剛剛好, 請容許我給你小孩五百元買奶粉嗎? 當為我兒積福,  下世不要受苦了, hsbc transfer或不喜歡,  現金  KCR or  MTR比 都可. 寄比你都得.

回復 ngcheukhin 的帖子

我完全明白你改不到的事實既感覺, 多多擁抱是我比你的唯一意見, 我其實到現每兩三日都會流淚 , 不是那麼堅強, 無野可以慘得過在醫院對著冷冷的BB身體獨自流淚說話, 他/她可能什麽也不能, 什麽也唔叻, 但他她擁有的, 是你分出來獨特體溫, 無任何其他野可代替, 這是他她無條件給你.又喊了

回復 波蘿包1 的帖子

唔同, 我一定唔會比慈善機構, 因送$100, 未必$100 到佢手,分分鐘去到連魚蛋也買不到,  而我咁送$100, $100全數一定落在有需要的人上, 中間無任何loss, 冇信仰架,而且我比咁小$, 只是微不足道, 亦唔知慈善機構佢地比乜野人, 我對象只有腦傷家長. 自己亦可揸主意.
‹ 上一主題|下一主題