用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 九龍塘宣道幼稚園2006K1家長請進
樓主: TWLI
go

九龍塘宣道幼稚園2006K1家長請進 [複製鏈接]

Re: 九龍塘宣道幼稚園2006K1家長請進

TWLI,
記得有...粉紅 粉藍 黃和白色...其他唔係太記得嘞,所以我估應該不是am or pm的分別. [quote]
TWLI 寫道:
就你所見有幾多種色?會唔會係兩隻色:am & pm?

TWLI,
咁都有可能哦呵~~
你知嗎?我現在跟你之前一樣(浸幼or宣幼)2選1的問題,非常惆悵,但我是創幼和宣幼之間選一間,真係考不到又煩考到又煩!唉~~   
TWLI 寫道:
Y-3,
我估都好有可能係環保/再用紙嘅關係,且看那份面試通知書的紙質便知宣幼可能有呢個環保嘅傾向!最深印象係浸幼嘅申請表,格式等等,就好似申請讀大學一樣.
[quote]
Y-3 寫道:
TWLI,
記得有...粉紅 粉藍 黃和白色...其他唔係太記得嘞,所以我估應該不是am or pm的分別. [quote]
TWLI 寫道:
就你所見有幾多種色?會唔會係兩隻色:am & pm?
[/quote]

點解宣幼沒有k2的家長上bk咁既? 想問多啲意見都好難咁.

苟同--苟同我們什麼?
選擇--我都想知什麼選擇?

TWLI,
Sorry 喎!你發表過乜呀?
原原,可否講得清楚一點?
TWLI 寫道:
原原,
另一標題 ----- 甚麽標題?
不甘苟同 ----- 那麽你認為應該.......?
作了選擇 ----- 選擇甚麽?

我發表咗好多嘢喎!.....?
Y-3,你知唔知係D乜呀?!

[quote]
原原 寫道:

Hi, Y-3:

小女現就讀K2上午班, 我留意到您們在另一標題中的討論, 有些我不甘苟同, 但我已作了選擇。

:
[/quote]

原原,
我本身沒有宗教信仰!!細細個被洗腦?你誤會啦!呢個觀點我都一樣唔認同喎,我唔係講出呢個觀點嗰位媽咪囉..我和先生也是小,中學都係讀天主教學校,但2人都是無神論者.所以宗教問題不在我考慮範圍之內! :
原原 寫道:

Hi, Y-3:

我是指在創價與宣道選擇中, 有些評論我不一定認同。 因有觀點指, 如不想小朋友被宗教洗腦, 就應選創價, 但其實創價的辦學團體也是有非常濃厚的宗教背景。當然, 如果要我選擇, 我會讀宣幼, 這也是我當年的决定。(僅屬個人喜好)

:

請問小朋友可於幾樓做運動?k1課室是在一樓嗎??謝謝!

ChunYinMa & ACWL 唔該呀!!

原來有電腦堂上架?好好呀!!   

alley_fun and SWAHLAM,

恭喜恭喜!!       
註冊未呢??

[quote]

am class:
1. 林昊言 (Wesley)-- 男-----OCT06----(Whampoa )
2. Ryan--------------男-----SEP13----( )

pm class:
1. KinKin-------------男-----JUL30-----(未定住處)
2. Minnie Wong------女-----DEC11----(Fanling)
3. 黃稱揚-------------男-----AUG09----(葵涌)
4. Joshua------------男-----AUG01----(Fanling)
5. Kiki--------------女-----JAN09-(將會係Diamond Hill)
6. RYAN--------------男------DEC----(未定)

又係男仔!

HI fatfatwongwong,
我又真係未聽過人講,讀完宣幼出黎考私小會好蝕底喎!    [quote]
fatfatwongwong 寫道:
佢地幼稚園課程又偏淺..出黎考小學好蝕底..

Hi all,
我亦會放棄創價,到時所有學校又執過哂d位嘞!
TWLI 寫道:
FatherJ,

我都稔住放棄民生!

我現都有兩間留了位, 一間是宣道, 另一間都是基督教幼稚園, 兩間都是有好名聲及近犬兒的發展要求 (佢比較活動). 到我放棄一間時, 就可以有人補上.[/quote][/quote]

等我又貪吓高興先~崇真和又一村都收咗仔仔,但早前已沒有交留位..而根德, 國際, 浸幼, 均沒有去面試.浪費咗90大元,哈哈~~  :
好慶幸有去到宣道,如果唔係我們都唔知道,原來自己和囝囝係咁鍾意佢..     
TWLI 寫道:
見大家講得禁高興,崇真同啓思(小學)都唔要喇!

[quote]
Y-3 寫道:
Hi all,
我亦會放棄創價,到時所有學校又執過哂d位嘞! [quote]
TWLI 寫道:
FatherJ,

我都稔住放棄民生!

我現都有兩間留了位, 一間是宣道, 另一間都是基督教幼稚園, 兩間都是有好名聲及近犬兒的發展要求 (佢比較活動). 到我放棄一間時, 就可以有人補上.[/quote][/quote][/quote][/quote]

TWLI,
嘻嘻...睇嚟你都幫助學校收入唔小喎![quote]
TWLI 寫道:
見大家講得禁高興,崇真同啓思(小學)都唔要喇!

Updated
改一改~~加多個AM !   

am class:
1. Wesley-Lam /林昊言 (Wesley)-- 男--OCT06--(Whampoa )
2. liguligu /Ryan--男--SEP13--( )
3.Y-3 / Ryan-----男---Dec--( )

pm class:
1. Kin_Ma /KinKin--男--JUL30--(未定住處)
2. WailaamMon/Minnie Wong--女--DEC11--(Fanling)
3. Carmanlee /黃稱揚--男--AUG09--(葵涌)
4. JadeCheung/Kiki--女--JAN09--(將會係Diamond Hill)
5. SWAHLAM /Oscar Lam--男--MAY04--(黃大仙)
6. alley_fun /TungTung--男--SEP03--(Tai Po)
7. Lam Lam --女--APR26
8. Fatherj/Raphael -- 男 -- SEPT26

JadeCheung,
學校係今日通知的,繼續去信唔好灰心,相信仲有機會架.

TWLI,
你轉到am未呀?

Y-3,
Same as you.... received confirmation today.

直覺上都頗多am放棄學位..咁pm咪...??     

happypenguin,
唔好唔開心啦!喺度祝你囡囡有個非常開心,自信嘅校園生活.[quote]
happypenguin 寫道:
囡囡本來係未出現過既am session女生, 因我唔夠牙力說服唔到daddy, 13號冇去學校, Tue Ms Wu亦已來電確認放棄學位......好唔捨得。    

原來k1今年有4班,2班am+2班pm.. :wink:  :wink:

happypenguin,
宣幼老師的愛心早已得到不少認同,其實我也覺得自己很幸運,但願你在不久的將來,亦能遇上同樣的老師啦!   
happypenguin 寫道:
Y-3,
多謝你,我都希望囡囡會讀得開心;但肯定無宣幼d老師咁nice咁鍾意小朋友咁熱情囉! (交表/面試都有多個老師同囡囡玩,連日前打電話嚟既Ms.Wu都好warm地問原因;真係鍾意宣幼d老師!) 
‹ 上一主題|下一主題