用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問有沒有人不注冊大坑真光?
go

請問有沒有人不注冊大坑真光? [複製鏈接]

我自己想揀st clare's,但又驚學校好嚴肅,當然幼稚園唔會,但到咗小學中學會唔會好古板!但老公就話真光好d,有泳池、運動場,學校大d,因為st clare's學校入面無得入校車,小朋友要係出面排好隊等校車來接,得個幾歲人仔,要受風吹雨打,好似好慘,我知落雨會着雨衣先上落車,但係有時好大雨咪連鞋襪都濕哂!又驚會ip住冷親...好似呢幾日咁凍係街行多陣都唔想,小朋友仲要企係出面等車!

校車上落的地點係可以商量架,可以係5月填搭校車表上表達想係邊度上車,等SH同St Paul出result就實有上午的位放出來!

原帖由 spmok1999 於 11-1-18 12:06 發表
先講幼稚園, 我friend個女k1時真光(堅道)同聖嘉勒都收o左AM, 最後都揀o左聖嘉勒, 佢地話因為怕佢阿女中文溝通比較弱聽唔明, 驚老師唔會特別照顧佢阿女所以最後揀o左聖嘉勒....

又講下小學, 我同事個女考小一時真光 ...

請問以上係同一個女仔定兩個,我就係諗緊St clare's & TL,讀邊間!因為想由幼稚園直上,如果亞囡讀St clare's or TL的幼稚園,我三年後應該唔會再去考對方的小一再諗過?

spmok1999

你囡囡係咪係真光讀呀?幾年班呀?
‹ 上一主題|下一主題