用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖嘉勒小學暨幼稚園 St Clare's K1 interview
樓主: 02040314
go

St Clare's K1 interview [複製鏈接]

十二月八日就有結果都算快!

老師個日都問咗我個女好多問題,咩名、幾歲、邊個帶你嚟,動物拼圖我個女第一隻拼獅子,拼完問係咩同什麼顏色,之後拼大象,亞女無砌獅子咁快,原來係雙面,其中一塊反轉咗,要爸爸出手反翻先砌到,之後再問問係咩同什麼顏色,仲要問形狀,圖形,三角,正方形,餵公仔食嘢又問食物名稱,老師再問亞女係邊度讀書,亞女(用手指下地下)答...係呢度(即係課室),因為我地平時問係問亞女你學校叫咩名?老師笑下望下張form問係咪xxxxx亞女就話係...最後同老師byebye,老師叫亞女你笑下先啦,好彩亞女都肯笑住byebye...因為亞女全程無笑過好認真去答問題,希望收啦,我都好鍾意呢間學校!小學仲好似有法文學...

原帖由 brrbaby2007 於 10-11-29 14:24 發表

me 2啦,好鍾意St Clare,老師一見我b就話俾款最深既佢玩,玩完就bye bye了,講多句都冇,實唔得啦

最深玩具...係咩呀?

原帖由 orsiuping 於 10-11-29 14:19 發表
MBK
嘩,乜問左你阿女禁多嘢?!
我阿女係細b, 0812,我哋in 11:45。
入到班房玩左一陣好快就有老師來in小朋友,1. 枱面有副生菓puzzle,我正在tidy up,諗著清一清枱面俾老師開始in個女,最後剩低香蕉、cherry同strawberry。老師就 ...

個日老師成個"筲箕"都係玩具,咁啱我地坐個張枱玩具係形狀咪順便問埋囉!

見到呢個topic升翻上嚟以為有人收到信呀!今年K1有收九龍同新界的學生,不過要自組褓母車!
‹ 上一主題|下一主題