用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇華富救世軍幼兒園的家長, 做個朋友(PART II) ...
go

有冇華富救世軍幼兒園的家長, 做個朋友(PART II) [複製鏈接]

你都有智慧啦, 咁做, 等我回應下你, 之後睇下睇唔睇到自己啦!

好呀, 大家係度傾先啦!
大隻仔? 我唸梗係全班最高大o個個啦!我對不對呀?
如果係的話, 發生左咩事呀 點解你個a/c比人delete左架?

大隻仔~
其實既然你鍾意之前個名, 不如就叫 "子健and媽媽" 或者 "子健與媽媽" 又或者 "子健同媽媽" 又或者 "子健及媽媽"......

yee, cathy 你d北角老友記呢?  點解唔過黎一齊傾呀?熱鬧d丫麻!

原文章由 cathygarfield 於 07-7-4 13:56 發表
mei,
乜你咁得閒, 吾使去開會咩 , 你幾時放暑假呀, 係咪吾使返學校架, 你就好喇, 吾使返工:D

放暑假?返多兩個星期啦,學生就早放, d學生放之後我地仲要返架!要開會、中一入學註冊、中一分班試,先有得開始放,   跟住8月8日會考放榜就要返工啦!
今日唔洗開會, 不過要見家長, 頭先係食飯先偷5分鐘上黎. 而家5點再見家長, 做野之前又偷少少時間上黎囉!

原文章由 大隻仔 於 07-7-4 14:39 發表
下! 點呀  我又打錯乜呀  我成大段野去晒邊呀

大隻仔~
你打左d咩又出唔到呀?我知你一定係打左大臣,仲一定係打到佢變豬頭    , 如果唔係點解佢要咁對你丫!

我突然間發現我的註冊日期是70年1月1日.  救命呀, 我邊有咁老呀!70年我未出世呀! :-x :-x :tongue: :tongue:

原文章由 大隻仔 於 07-7-4 17:33 發表
Mei,

唔好認細喎

子健媽~
唔好篤爆我啦!

bk又發生什麼事呀, 無端端由大隻仔最新的留言開始, 我鍾意由舊>新呀!點整返呀?

cathy~
幫我 你亞哥同亞妹的仔仔同女女丫!你唔洗唔該我架, 都係佢地自己掂先ok, 我都無做過d咩!

大隻仔媽~
未去呀!而家仲要返工, 星期六仲要考試(係我自己考呀, 唔係學生考呀, 都未讀晒書, 好忙好忙呀 )

晴媽~
你個friend個小朋友點呀?

原文章由 晴晴蕎蕎 於 07-7-13 23:05 發表
mei,
我個fd派咗去朱石麟(kln bay架),好差 咁之後即刻去咗你度交表,但係到今日都冇反應,後o黎係觀塘撲咗7間學校,下午再返香港仔in咗余振強同培德,前者收咗佢,諗住就咁讀 ...

我考完試啦
晴媽~
唔洗客氣喎, 我個度叫你個friend都唔洗等啦!今年都唔知咩年, 個日總共有108人黎第表, 結果係得一個位咁大把,咁多年都未試過得一個位,  唔知邊個咁好彩爭到呢個位呢?

原文章由 晴晴蕎蕎 於 07-7-13 23:19 發表
cathy,
...而家冇咗架喇,中一到中五維持o係5班

嘻嘻, 由舊年中一開始, 已經無左會考, 即係再唔係由中一讀到中五, 而係中一讀到中六, 即係一入到去就可以直讀六年啦!!!

原文章由 cathygarfield 於 07-7-13 16:42 發表

都要吾該你先, 不過原來佢揀果間中學都幾, 都未開學已經有暑期功課, 就係要睇完一本英文書, 再寫一篇論文 ....

而家d學校係咁架啦!  唔叫d學生做話你唔夠上進, 我地d新黎的中一都要睇4本書, 做4篇報告呀!

原文章由 446948 於 07-7-12 16:03 發表
大家好呀~ 我囡囡未讀幼兒園, 不過我地就係啱啱搬嚟華富住架? 可以入嚟大家傾下嘛?

446948~
歡迎你呀!多d黎傾下丫!

原文章由 cathygarfield 於 07-7-16 11:07 發表

係明天早上好似10:00參觀. 你去吾去呀?

子健媽, mei, 家慧媽
南丫島你地去吾去呀, 我地會去..:)

Cathy~
我地唔去啦, 因為我星期五晚11點幾十二點才到香港, 我唸返到屋企都要成半夜點幾兩點, 何況我星期六仲要返學, 所以去唔到啦!

好靜呀!點解無人呀!!!

原文章由 cathygarfield 於 07-7-19 14:04 發表
我係到, 你想傾咩, 我同你傾 , 你去旅行吾使買手信比我地喇..吾使客氣.. . 你係屋企嘆冷氣:) .

嘆冷氣!梗係唔係啦!因為工人放左假, 所以係度洗廁所同拖地呀!不過, 拖到去部腦度, 見好鬼無聊, 咩上黎睇下囉, 而家又去湊女放學啦!

原文章由 大隻仔 於 07-7-20 10:55 發表
早晨呀

Mei, 妳去唔去小一學校參觀呀?

健媽~
早晨呀!
我地去呀!已經報左名啦!!!

各位早晨~
我返左香港啦!
嘻嘻, 今日係我生日呀又老一歲啦!,:cry: 舊年都係24, 今年25啦!
不過今日都要係屋企做亞四, 因為工人仲未返!

多謝大家呀!

原文章由 cathygarfield 於 07-7-31 10:57 發表
Mei,

我都多謝你幾隻昆蟲, 佢地好鐘意, 今早仲比佢地晒太陽, 話今晚就會發光 .
點呀, 做賓賓係咪好好玩呢, 我諗曦曦都瘦晒喇, 無好野食.. , 你識吾識開洗衣機架, 有無抹下梳化..好多好多...... ...

都唔知幾正, 乘機減肥呀!
‹ 上一主題|下一主題