用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 大家好~我係禮賢既舊生
樓主: krs500060
go

大家好~我係禮賢既舊生 [複製鏈接]

回復 cleokiko 的帖子

係我唔轉,據我所知應該無一間屯門既聽過禮賢

cleokiko 發表於 12-11-24 04:14
回復 cleokiko 的帖子 係我唔轉,據我所知應該無一間屯門既聽過禮賢

唔轉什麼?屯門無 ...
姐係咁
我住屯門既
小姐你又問我點解唔轉網
咁我咪答頭先嗰堆野
不如你睇下自己問左啲咩先?

BearBearMommy 發表於 12-12-6 13:19
請問禮小如何裝備學生應付呈分試、升中面試和適應中學課程和生活?聴講林護除了收成績最top,外,interview  ...
HKAT:我地逢星期一,三會喺下就唔洗上堂既時間做exercise,放心唔會太操勞
interview:學校會安排老師同我地模擬interview,但唔會係經常性,大概一個term 3次
1st in好似佔~30%
2nd in ~60%
學校多數會揀啲outgoing同talkable既人.
1st in全中
2nd in全英
英文記得將小朋友操到有禁流利得禁流利

BearBearMommy 發表於 12-12-10 15:11
謝謝回覆。請問禮小每天上7節課,學生是否因而更精神、更吸收?因為反正下午容易眼訓,也沒有少了學習時間, ...
會,因為朝頭早係我地最精神ge時段.
所以學校就一,三有補課/做功課時間
二四有聯課
五就放學
其實係幾好架,我而家一日十堂下就都OK眼瞓- -有時搭巴士翻屋企會瞓過龍

回覆:完美生活 的帖子

沒有
但學校都向學生推薦何文田既迦密中學

引用:回復+krs500060+的帖子 點解呢??

原帖由 naritakudo 於 13-01-10 發表
回復 krs500060 的帖子

點解呢??
其實尼樣野係辦學團體既決定我都唔知

回覆:大家好~我係禮賢既舊生

單班主任制
有游泳校隊,羽毛球校隊,足球,欖球,籃球
由於本人只是游泳校隊隊員(還游得挺慢
煩請  貴家長到學校網頁查看有關資料。不便之處,敬請原諒

引用:thx.....咁你地英文的NET只有一位?他上堂

原帖由 debbiephoto 於 13-01-28 發表
thx.....咁你地英文的NET只有一位?他上堂的時間多嗎!?学校既閱書氣氛糸点架!!!多謝你回覆我地呢班15. ...
小一至小三一个小四至小六一个,總共兩個,年年轉
朝朝早個個都睇書,而且無論朝頭早睇書定係小息有啲同學都會自己一個睇書.總括尼講閱讀氣氛都算好~

引用:Quote:原帖由+krs500060+於+12-08-13+發表

原帖由 剛果公主 於 13-02-08 發表
點解滙基會多呢?係同學鍾意去考,定係學校好鍾意禮賢學生呢?
其實早喺我之前幾年已經多人去讀,而學校鍾意我地禮賢同學尼樣就唔清楚,不過兩間學校本身都有啲關係

回覆:ivylwyip 的帖子

抱歉每年有幾多人入迦密我都唔太清楚 因為每年嘅情況都唔同我嗰屆(1011)好似5-6個

回覆:GraceMami 的帖子

其實禮小叫鬆架!禮賢有兩位訓導 上到中學而家有成team訓導老師

‹ 上一主題|下一主題