用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 男仔聖若瑟(kwun tong)同德雅点選擇好?
go

男仔聖若瑟(kwun tong)同德雅点選擇好? [複製鏈接]

呀仔自行唔仲,現只有這2間收唔知点好,請指教.
   0    0    0    0

非常多謝你們的意見,但我是一個在職媽咪冇太多時間教功課預咗請補習,我怕s.jos程度好深阿仔追唔上,s.jos是否競爭好大,有冇人知道?thanks!

原帖由 dlmcdlcl 於 10-11-24 15:52 發表
其實, 可以讀好D ST. JOE 小一, P.2 再轉插官津, 但有準備要係好TOP 的成績. 所以P.1 很關鍵.

我識人P.3 插到英華, 都係要比錢, 但就平D + 有BAND 1 英中 BACKUP.

我今日去咗st.joe註冊,其實最想入yw不過failed。阿仔見完林校長有sticker仲以爲有機點知...唉!其實yw愛收咩小朋友?係咪細仔同報太多課外活動唔啱校長心意。

原帖由 cheben 於 10-11-24 16:54 發表

同你一樣啦, FAIL左YW後DOWN左幾日, 真係我杯茶, 不過我亞仔唔啱佢口味....

你仔仔係咪細仔呀?你是全職媽咪定返工?我真是想知衰咩?

原帖由 cheben 於 10-11-25 13:08 發表

我覺得林校長係喜歡較為活躍同埋好多野講既小朋友, 而我仔仔就比較斯文, 所以......

我朋友個仔k1,k2 4個學期成績表都考頭5名,父母是專業人士1in老師拎奧巴馬幅相用英文問佢,佢都答對曬都入唔到2in,我想她只愛閱讀的孩子。
‹ 上一主題|下一主題