用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 今日叩門面試問題....
go

今日叩門面試問題.... [複製鏈接]

有冇人去咗舊油天?呀仔話一個課室3個老師約10個小朋友,冇問英文只係自我介紹,畫圖畫同4張圖片排序講故事。知唔知有幾多人去考?同有冇問其他?係咪冇電話到即是bye bye?如果得幾時call2nd in?

2Little monkey,係咪未收到waiting call我都係,應該下星期會開始call,最後註冊係Sunday。希望大家都得La!

原帖由 2LittleMonkey 於 11-6-12 00:46 發表
我都收到風話啱啱個星期六收大訂(但唔知收幾多錢),唔知D心大心細嘅家長都會比錢去留位呢?又唔知學校會唔會咁快下星期 call waiting? 總之希望大家都有好消息啦!收到call "拿拿淋"上黎報料,等我快D心死!

...
先交學費$3550,知道有人唔讀,佢上次留位費都冇交。

原帖由 gigiyikyik 於 11-6-12 00:45 發表
學校點會唔利用呢十幾個叩門位收番啲有實力既學生呢??!!

嗰批因為有爸爸媽媽喺度畢業or哥哥姐姐喺度讀梗既小朋友既質素都應該OK,但係嗰班喺靠運氣派入去既咁大概有一半OK,一半唔OK,好似我囡囡嗰班有啲叻既又入唔到, ...
根本呢個game就係唔fair,自行百冇人士唔使諗,統一冇運人士亦冇份。最好d好學校轉曬直資。

原帖由 2LittleMonkey 於 11-6-12 01:01 發表
但有個收咗既媽咪話上次已收咗佢$1000大元!

咁應該扣減上次1000。

原帖由 2boysmami 於 11-6-12 01:08 發表
冇收到畫,所以應該係我累事
我都係咁話lee 個game一d都唔fair,我唔係油麻地區,我係好遠,而自己區又派得唔好,我當然有考番第一二志願個d學校,條氣真係唔順架,人地好彩派入去,我就in餐死,仲要又係四五百人爭卄個位都唔知有冇,又 ...
大家要繼續努力同堅持做父母嘅你唔幫佢冇人幫佢,希望各位最後都入到心儀的學校。

2Little Monkey,我已交私校學費所以冇打算再報要$的學校,但我最心儀第一及二志願所以叩門,但可惜撞時間只去咗一間咁大把。

如果waiting,快D寫信俾校長La。

咁即係D信會唔會去到校長度?

原帖由 2LittleMonkey 於 11-6-12 01:47 發表
我都有問,但佢話D信先去校務處,再去校長個秘書度喎
thx!咁多信我諗校長未必全部都拆,唉....!
‹ 上一主題|下一主題