用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學(幼稚園部) 想請問上午班既 mami...(上幼愛班)
樓主: lovelywinnie
go

想請問上午班既 mami...(上幼愛班) [複製鏈接]

我個日都要同囡囡上 music class,都會放左學先黎,大概 2:30 先到,應該都玩到一陣既!

原帖由 Sugarcream 於 10-10-7 18:18 發表

放心呀, 至少我兩個小朋友都會玩到4:00pm!

係呢,咁係咪要訂位架?咁我地到時點相認呀?

你地 d 小朋友有冇話要搜集有關水果既圖片呢?我見手冊又冇寫!

Hi all,

ok 呀!

日期:23/10 (六)
#   name              人數 (A=成人, C=小童)
1.  sugarcream      1A+2C (ok)
2.  dondonchu       1A+1C (下幼光)
3.  relaxma           1A+1C (ok)
4.  marcusmom     2A+2C (ok)
5.  lovelywinnie      2A+1C (ok)
6.  mirmir              2A+1C
7.  heiheilamlam    2A+2C
8.  shampoo77     2A+1C (下幼信)
9.  evianh2o       2A+2C (下幼信

原帖由 Sugarcream 於 10-10-15 08:03 發表
日期:23/10 (六)
#   name              人數 (A=成人, C=小童)
1.  sugarcream      1A+2C
2.  dondonchu       1A+1C (下幼光)3.  relaxma           1A+1C
4.  marcusmom     2A+2C 5.  lovelywinnie      2A+1 ...

Hi sugarcream,

Thanks for your kind arrangement! ^0^

希望唔好打得成啦!我地好期待依次既 gathering 架!

原帖由 Sugarcream 於 10-10-21 08:01 發表
我諗都要再改期啦, 不如黎緊試下改星期日啦, 咁可能可以就埋其他家長! 我要再check下Forum Cafe有無人book左場先!
如果真係改星期日, 會唔會大家中午難d? 因為要返教會? 預lunch time / tea time好d呢? ...

係啦唯有改期啦!條魚咁勁!星期日都好喎!

原帖由 Sugarcream 於 10-10-22 08:08 發表
初步問左, 7/11(日)暫時無人BOOK 場開生日會, 若BOOK 12:00AM 你地得唔得呀?

冇問題呀!唔該哂妳呀

Hi 曉樂媽

收到你既 contact list 喇!唔該哂!仲有唔該你搞今次既 gathering 呀!囡囡玩得很開心呀!D 相我放左上 facebook,想睇相既 mami 可以 add 我!

原帖由 Sugarcream 於 10-10-25 13:49 發表
係呀! 好開心呀! 雖然你地走左, 但最後我同shampoo77三個小朋友玩到差唔多六點先捨得走!

嘩!好犀利呀!玩左咁多個鐘,我個囡一出到門口就要抱,跟住就 zzzzzzzzzzzz.
Sugarcream 介紹哩個地方真係唔錯,小朋友有得玩, d 大人又可以傾到計。

原帖由 relaxma 於 10-10-25 14:40 發表
要多謝sugarcream organise今次嘅gathering.

等各位mami聚下.

表哥仔玩到唔捨得走, 呀仔就玩到激得制, 返到屋企先知佢發燒

我稍後都會整d相, hehe.

咁囝囝依家好番 d 未呀?哩排開始轉天氣,大家都要保重呀!

原帖由 Sugarcream 於 10-10-27 16:05 發表
大家有無興趣約埋一齊去上水假日農莊玩呀?
www.hkhfarm.com  

好呀!又要麻煩你喇!

原帖由 Sugarcream 於 10-10-28 08:31 發表

唔麻煩! 不過要夾下日子先得! 想11月定12月? 今次試下星期日又好唔好呢?

星期日都冇所謂呀!睇下其他媽咪 d 意見!

有興趣既請報數啦, 方便統籌

日期: 14/11(日)或21/11(日)
地點: 上水假日農莊

1) Sugarcream 2A2C (14/11 / 21/11 OK)
2) Shawnshawn 2A2C
3) Lovelywinnie 2A1C

原帖由 Cassiemui 於 10-10-31 14:35 發表
Hi all, got the email circulation and found this thread very helpful as it always took some time to figure out what my daughter was talking about.   

Cassie (Chan Wing) was in same class, ba ...

Hi Cassiemui,

你好呀!我囡囡都係香蕉組架,我有聽囡囡提起過你囡囡的名字!

原帖由 Cassiemui 於 10-11-2 09:53 發表
Hi all,

Cassie will have swimming class till 10:30am.  We will drive and should be there before noon.  

Hi lovelywinnie,

Nice to know that they are in the same group.  Do you know how many group  ...

我都唔知有幾多組,我只知有香蕉、西瓜、蘋果。我聽囡囡講過有大組同細組,不過唔知係唔係!

Hi 各位 mami,

學校今日派左通告話有校服出售,但書局冇女生深藍色反領單襟絨西裝外套,其實係咪普通校褸呢?係九龍城有冇得買呢?

原帖由 emeraldlam 於 10-11-3 10:33 發表
學校講個款係我地以前的大地牌校褸, 我自己無買過, 因為學校那件厚褸都好夠暖. 個時俾大女著兩件冷衫都ok... 朋友給了我一件都係在校服公司買的..

...

Thanks!

嘩今次報名好踴躍呀!好似學校搞既親子旅行一樣!好期待呀!真係好多好多謝曉樂媽既細心安排!
你地有冇留意好寶寶多左個貼紙呀?

原帖由 Sugarcream 於 10-11-4 13:17 發表
我個個都係得一張咋! 佢琴日同我講香蕉組好叻, 個個都攞齊周老師講既野, 所以成組有貼紙wo! 而蘋果組就有兩個小朋友無攞, 所以無wo!

Hi heiheilamlam & Sugarcream,

原來係咁,等我番去讚下佢先!多謝報料!
!頭先女麻女麻帶囡囡買校服,點知體育衫d碼唔齊,要下個月先番貨,唯有買住一套著上去岩岩好既size先啦!不過下年就著唔番 lu!我想問下你地知唔知九龍城有冇得賣呀

原帖由 shampoo77 於 10-11-6 00:02 發表
hihi , 各位爹哋媽咪小朋友.....我係亞宝(苗媽).首先,感謝曉樂媽2次的悉心安排,工餘後還要处理我們^o^辛苦晒你!!
另外,要各位遷就我呢個大肚婆去選擇14/11,真有D不好意思*o*
期待下星期見!! ...

其實邊日都冇所謂,既然大家都夾到就梗係多 d人一齊玩啦!係呢你幾時預產期呀?
‹ 上一主題|下一主題