用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 **腓力堂愛鄰幼兒學園**各位Daddy Mami 一齊入嚟傾 ...
樓主: square72
go

**腓力堂愛鄰幼兒學園**各位Daddy Mami 一齊入嚟傾吓la!! [複製鏈接]

我個燈籠終於都完成了~~
http://hk.myblog.yahoo.com/tam-winghei/article?mid=2709

原帖由 yanyvonne 於 08-9-9 10:14 發表
各位, 明天可以帶生果 & 月餅返學啦, 是不是星期四才帶吹氣燈籠呀 ?????

終於琴日買了架姓色米奇BB 車燈籠給淳淳啦, 你們今年 買了什麼燈籠呀 ????

我上星期6係一田買左個KUROMI 燈籠比曦曦.. 今日放學問問老師可否明天拎左番去先~

原帖由 yanyvonne 於 08-9-9 13:41 發表
問下你地先, 星期六小朋友會不會返愛鄰???
我LAM 住今個星期六給淳淳返, 因為下星期一放假, 驚如隔了3 日唔知他喊不喊, 所以今個星期六給他返, ! 

這幾日淳淳食完飯都要換衫, 你地小朋友有沒有呀 ???  ...

曦曦差不多每個星期6都會番學... 因為同佢講唔番學.. 佢會發我皮4~! 星期6唔需要著校服, 可以穿便服.. 但最多放多套衫+外套係書包.. 有需要時可以換... 曦曦未試過因為食飯而需要換衫wor~~

原帖由 yanyvonne 於 08-9-10 13:58 發表

曦曦真系好喜歡返學,  !!!!!
今日接淳淳放學, LOOK 到你個燈籠啦, !  不過前面好似難了, 得一個機葉 ????

OH~ 其實噚日朝拎番去已甩甩地... 但番到學校痴番... 點知又甩左.. 激c~~!!

原帖由 yanyvonne 於 08-9-10 13:59 發表
今日終於轉了另一個醫生, 因為咳了太內啦,D NOSE 水又唔止到, 醫生話他小小氣管炎,, 同有NOSE 水, 希望今次快D好啦, ! 

我都開始有小小感冒 , 可能淳淳野了給我, 我都好

又問下你地, LOOK 開邊個醫生 ? ...

早一兩個星期, 曦曦都有少少鼻水ka.. 但我見佢唔算好多.. 所以冇理到佢... 由得佢... 過左約1星期左右, 佢就自己收哂鼻水.. 好番哂..
曦曦平時睇開既醫生係佐敦既趙長成ka... 趙長成斷症好好... 曦曦睇其他醫生唔得.. 係同趙醫生先夾..  曦曦細個時氣管都好差.. 成日都氣管炎.. 差不多每個月都會有氣管問題... 但近哩大半年開始.. 就再冇lu~

原帖由 yanyvonne 於 08-9-11 15:52 發表

你又是LOOK 趙長成 , 我姑仔個2個小朋友都1LOOK 他, 但LOOK 他要等很內, 姑他話BOOK 了時間都等成2 小時 ! 

琪琪MA你都是呀 , $380 好貴呀 !!!!!!! ...

係呀.. 每次睇都要等個幾2個鐘ka...
但無計la~~ 曦曦係同佢先夾.. 睇第2個唔得ka~~
每次at lease $380 ar~~ 如果要食抗生素.. 就要$420 la~~

原帖由 silvia_yu 於 08-9-11 18:25 發表
今日學校有禮物派呀...
一個畫版一個係鏡盒
不過...個鏡盒返屋企打開
係爛左架...anyway都好玩呀
而家仲有個勞作
望落好似冰皮月餅
我仲以為食得tim ...

點解你地個個都有既.. 曦曦冇ka~~
今日接曦曦放學時都見到有個小朋友拎住塊畫板ka!!
曦曦只得1個疑似冰皮月餅ja~~
佢仲同我講話唔食得.. 食左會肚仔痛~

原帖由 yanyvonne 於 08-9-12 14:17 發表

你女女好叻 , 識同你講, 可能細佬總細, 未識表達呀 , ! 

淳淳放學都有拿住人個月餅出來, 好開心, 我放了在餐桌上, 等C6 回來給他LOOK ,

講樣好笑野給你們知, 大女回來問我, 這個餅是邊個, 我話是細佬 , 她以 ...

我估老師怕佢地以為食得, 會拎咗哩食.. 所以同佢地講食完會肚仔痛....

唔係新生家長會時拎果塊畫板.. 係有參加環保花燈比賽既小朋友都會有份禮物仔... 今朝我問左老師.. 老師話喜樂組係一個鏡盒.. 但我都係見唔到~~

原帖由 yanyvonne 於 08-9-12 14:19 發表
明天會帶淳淳返學, LOOK 下見唔見到你地先, 我都是8:30 到啦, ! 

我仲諗緊明天帶唔帶曦曦番學... 因為爸爸明天放假.. 唔洗帶佢番學.. 我可以唔洗咁辛苦... 可以遲45分鐘先起身... 如果番學.. 就會8:25分左右番到~~

原帖由 manman0401 於 08-9-12 23:37 發表
桐桐都有個鏡盒....而你講既畫板....應該係拎到獎既小朋友就有....桐桐拎左環保獎....佢都有個填顏色既畫板....老師話拎左獎既燈籠會掛出黎....如我無睇錯....今日都見到你個飛機燈籠掛左出黎架...仲係掛起桐桐個蝴 ...

噚日問咗老師... 原來所有有參加比賽既小朋友都有個鏡盒...畫板就係拎左奬既先會有...

應該唔止拎左獎既燈籠先會掛哩... 曦曦果個都冇獎.. 但都有份掛出哩~~ 架飛機掛左係個小提琴隔離再隔離~~ 但我見個機頭唔見左AR~~ 可能曾經發生過空難~

原帖由 yanyvonne 於 08-9-13 10:51 發表

今日同淳淳返了學啦, 不過12:30 要走因為 BOOK 了LOOK 醫生, 他總系好咳, 要出沙田LOOK 個好D 醫生, !

你下星期六返不返呀 ??????

曦曦今日冇番ar.. 但下星期6應該會番ar~!!!
你去沙田睇邊個醫生ar??

原帖由 manman0401 於 08-9-14 00:50 發表
係呀....桐桐係放4:30pm架....因佢八月就開左學了....
我地大家一定有機會會見到面o既
係喎....淳淳係咪只係得咳咳未好晒咋....如果係....可以比佢食猴棗末....好有效....桐桐次次 d 咳+痰未好得晒既話....我就會比 ...

猴棗末真係好有效ka!! 曦曦細個時氣管差... 成日都好多痰清唔到... 都係靠猴棗末清痰... 不過都幾貴... 1次至少要食3支... 1支都要百幾ar!!

原帖由 silvia_yu 於 08-9-14 18:21 發表
中秋節假期大家去邊度呀??
我同琪琪大多數都會係屋企hea...

琪媽... 噚日我就出咗去行街.. 大出血.. 出一出去.. 我地一家三口洗咗成千... 今晚就去咗公公屋企賞月... 而家計劃緊明天去食buffet ~~

原帖由 manman0401 於 08-9-16 09:09 發表
桐桐今日返唔到學....佢發燒 + 咳 ( 勁多痰 ).....book左10:00am上仁安睇醫生呀.....唉....佢開左學到而家....計埋今次....已經發過兩次燒 + 一次大感冒了.....唔好黎得噤密得唔得呀! ...

文文,

桐桐冇事MA??? 退燒未呀??
E 生話佢咩事AR??

yanyvonne,

今朝又係學校樓下見到你同淳淳LA~~.. 但我太趕時間.. 所以冇叫到你地AR~~

原帖由 yanyvonne 於 08-9-16 12:36 發表

希爾頓中心, 康健的[ 霍兆榮] 醫生, 好好的, 他開D藥好靚的, 好比較嚴重生病會出去LOOK 他, 他好多人LOOK 要BOOK 時, 間,
如平時普通病 LOOK , 大圍渣打銀行[關國安] 都OK!,

今次食了藥好好多 ONLY 咳 ( 勁多痰 )... ...

余仁猴棗末而家要$150/支呀!!!

原帖由 yanyvonne 於 08-9-16 12:40 發表

你穿什麼衫,等我記下是不是你???

我今日著黑色衫.. 係正樓下個門口見到你~~ 8點半左右~~

原帖由 yanyvonne 於 08-9-16 12:46 發表
我地一家4 口中秋節就上了大陸啦, C6 BOOK 了東莞一間酒店 , 上去玩一晚, 都OK ,  食下野, 去玩下, 我地按腳, ! 他們2個都好開心, !

不過回來個日好鬼熱, 香港都好要, 日日成33 度, 都唔想出街, 琴日, 下午 5:00 已 ...

曦曦噚晚係張床碌咗個幾兩個鐘... 碌到12點半先訓JA!! 今朝我仲估佢番學實發老皮... 好彩冇...
平時佢10點左右就會訓LU~ 有時碌到10點半先訓著~!

原帖由 yanyvonne 於 08-9-17 10:28 發表

是不是馬尾MAMA呀 ????原來是你????? ! 下次找我啦, !

係ar~~ 下次等我冇咁趕時搵你ar~~!!

今朝落到巴士站睇住架巴士開走咗ar~~!! 攪到要撘的士去學校ar!!!!

弊la!! 曦曦噚晚放學番嚟有咳同痰聲呀~~ 唉... 佢每次有咳同痰都唔方好野.. 希望只係普通感冒... 今朝同老師講咗要戒橙.. 放學就拿拿聲捉佢去睇醫生..........
‹ 上一主題|下一主題