用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 培x小學
樓主: Hexadomen
go

培x小學   [複製鏈接]

回覆樓主

我小朋友係培小低年級
平時冇接觸過嗰位訓導
喺班中未聽過有欺凌事件
反而我覺得大部分都同學都幾純冇太多比較(可能還是低年班)
而我小朋友都是經常「睇唔過眼」嗰種
小小野都要report比老師,問過佢話老師都有處理,會搵相關同學小息留低傾偈
不過小朋友非培幼上,我又比較少返學校冇乜家長朋友,唔算對學校好了解,暫時就覺得老師都幾好冇乜唔妥。

不過今次咁大嘅指控
實在希望學校盡快交代清楚事件

lulumelody 發表於 19-2-22 17:49
上次塔巴士見兩兄妹係培小初班,上車初前面婆婆話佢地推佢,唔知那個才對,不過上到車,兩兄妹不斷單單打 ...

有甚麼關係呢

Andrewchan918 發表於 19-2-23 14:09
回覆 Yanamami 的帖子

咁又吾怕冇人排!一條龍嗎!雖然band 1b 學界D1無影!香港家長咁緊張小朋友學業!再 ...

https://hk.sports.yahoo.com/news/d1%E5%AD%B8%E7%95%8C%E6%B8%B8%E6%B3%B3-%E5%9F%B9%E6%AD%A3%E6%9D%8E%E6%98%87%E6%B5%B7%E5%88%9D%E8%B3%BD%E5%85%A9%E7%A0%B4%E7%94%B7%E4%B8%99%E7%B4%80%E9%8C%84-%E7%9B%BC%E4%BB%A5%E6%B8%AF%E9%9A%8A%E7%82%BA%E7%B5%82%E6%A5%B5%E7%9B%AE%E6%A8%99-043123119.html

D1「有影」喎

Hexadomen 發表於 19-2-25 01:55
投降,唔好再屈我好唔好?培正係咪好學校,根本就唔關我事。你地睇得培正個名太重了

我由第一版開始,都 ...

既然咁冇相肝,你又何必咁努力去找培正啲新聞呢?明明你開post只討論呢單疑似欺凌事件,但你又拉埋其他冇關係的事來講,然後又連學校上上下下所有嘅人都踩埋,已經不是單單表達意見咁簡單。你叫人何必咁認真,我覺得你好認真就真啊。

作為培小家長,我都覺得學校今次未能清楚交代事件,的確令人好疑慮,但既然學校表明咗正深入調查中,我都希望學校盡快比個明確嘅回應。

‹ 上一主題|下一主題