用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 2011-2012 上午K1A班
樓主: boogie_tai
go

2011-2012 上午K1A班 [複製鏈接]

我都同意早收or遲收通告問題唔大, 都只係下星期一帶水果,都夠時間準備既~

至於帶書既通知, 相信係有d家長帶錯書, 或者無帶書, 所以老師先會一次過發一張通知比所有家長remind下, 我諗發呢張通告都唔代表其實之前係唔需要帶書

So far我個仔返得幾開心, 日日返到屋企都笑騎騎咁同我講Ms. Luk.....Ms. Yau, 我都覺得Ms. Luk幾有經驗, 之前阿仔暑期班唔係Ms. Luk教, 但係迎新日Ms. Luk第一眼見我個仔, 已經即刻叫得出佢個名, 我諗佢事前做過準備工夫認晒d小朋友

其實都只係啱啱開學, 我覺得應該對學校&老師多d信心, think positive, act postive, 相信咁樣對我地小朋友既學習都會有幫助, 各位家長&小朋友一齊努力啦, 加油!

係囉, 或者Ms Luk好忙唔得閒攪d相啦, 我上個星期打電話搵過Ms Luk, 佢兩次都係夜晚20:30先覆我電話, 咁夜都仲係學校做野, Ms Luk話佢一向都係要做到咁夜, 嘩...咁都真係有好多野要做喎~~~

Um....咁我都同意學校既通知係比較遲既, 唔知第二班係點, 我個仔讀K1A, 我就覺得收通告收得幾遲, 好似報興趣班咁, 星期五收通告, 下個星期一已經要交票&交form, 遲咗一日交老師話校務處已經截咗唔收喇

11/2 將閱讀計劃黃色袋交咗返學校, 但係都仲未攞新既書返黎, 我係咪遲咗交, 所以唔可以借新書呢? 定還是大家都係咁呢?
因為我記得開學日Ms. Luk講過如果遲咗交返黃色袋, 就無得借新書, 所以有d擔心會唔會係我攪錯咗還書既日期呢?

哦~~咁即是你既仔仔都係未攞返黃色袋袋

咁就唔緊要喇, 可能今日會去借書啦, 我只係擔心我攪錯咗令到阿仔無得借圖書啫,宜家知道大家都未有, 我就放心lu
‹ 上一主題|下一主題