用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會聖三一堂曾肇添幼稚園 聖三一堂中心幼稚園 08/09 K1 家長入黎傾吓啦 !!! ...
go

聖三一堂中心幼稚園 08/09 K1 家長入黎傾吓啦 !!! [複製鏈接]

Hello,
上星期六同個囡註冊咗喇
有無08/09 K1 家長係度呀
大家傾吓計丫 :loveliness:
   0    0    0    0

原文章由 jolo 於 07-12-14 15:41 發表
到 ~~~~~

哇, 你住男爵府, 好厲害

原文章由 jolo 於 07-12-14 16:54 發表

代表我..... 係 bk 先係正職, 公司只係 part-time 囉.........

果日你interview 幾點鐘 ?
我9:45入班房等in

原文章由 jolo 於 07-12-15 11:23 發表

你忘記左哪.... 我個肥仔, 依家返緊 n班o架哪....

係喎, 你已經讀緊N class
我個囡下個月初返nursery
不過係屋企樓下姐 - 迦南
佢月尾就兩歲喇, 好開心 :loveliness:

原文章由 jolo 於 07-12-17 11:10 發表

預祝 巧呈 生日快樂 ! 身體健康 ! 聰明伶俐 !
細女o黎啵.... 我個仔係 9月 b  ....
出年 k1, 咪可能全班最細係你囡囡...
我個仔有同學仔, 下個月生日 3歲, 差不多大一年呀.... ...

1月出世都讀BB班
真係大一年咁滯
我個囡12月30日
可能有個會係12月31日呢

原文章由 jolo 於 07-12-17 11:32 發表

我無問同學仔個媽咪點解呀....
不過, 個男同學唔高大, 我個肥仔都大佢成個碼, 一 d 都唔覺大咁多.....
點解得我o地兩個o既 ???

你個囝囝係大碼B ?
我個囡係大碼 91cm 29lbs

我以為完咗interview 會有多些人入黎
不過...... 等吓啦我地

第一幅, 著住綠色衫果個, 係咪呀 ?
真係幾大隻喎

原文章由 jolo 於 07-12-17 14:43 發表

大隻... 你真係好人.... 佢係肥仔呀....
你見另外 d 同學仔著外套, 佢著短袖, 就知膏厚抵得凍啦....
係 mothercare 買內褲仔, 要 4-5 歲 size .... ...

哇, 勁呀
三十幾磅, 要抱都幾甘
我已經抱到周身骨痛
Sorry, 講多次你囝囝個名丫
佢一日飲幾多奶架

原文章由 jolo 於 07-12-18 10:38 發表

早晚各一支奶.... 我已經開稀唔足奶粉, 用 5更開水到頂.....
我個肥仔, 重成日唔肯行, 要我抱添呀....
你 check pm 丫.....

5 spoon milk formula 9 oz water
都係好方法喎, 咁唔駛咁熱氣
我係用6 spoon + 7 oz water (morning), fresh milk at night

我個囡一時肯, 一時唔肯, 肯係去一些佢熟識既地方, 如街市
昨日99同我講, 佢好叻, 自己行, 由頭到尾都係自己行, I felt shocked because the wet market is so far far away, return total time is 1hr at least.  我行就 1/2 hr

Merry Christmas & Happy New Year

假期好好enjoy 親子喇

好耐無上黎哩度喇
我個囡今日開始返nursery

哩個星期六10:30-11:30 有適應班, 報咗名既人要記得去上堂呀

原文章由 alexmum 於 08-7-28 15:52 發表
請問你地點安排填學校那份健康報告?
我亞b無固定睇那一個醫生,
無端端去睇醫生填表, 是否需要費用?
你地點做?  謝謝

我有睇開既醫生, 佢無收我錢, 已經叫佢填咗兩次喇

原文章由 fairyfairy2007 於 08-7-31 15:22 發表
我想問活動班需不需要另收費?

你係指星期六那些 ? 星期六既興趣班係要收錢的

原帖由 貓頭鷹3號 於 08-9-28 02:43 發表
星期五家長會, 有冇 K1家長去咗 ?  一齊分享吓 !

睇咗短片, 見到個個小朋友都好開心.

我有去, 不過短片都影到我個囡

原帖由 jolo 於 08-9-29 15:44 發表
我都有去呀 ~
囝囝出現唔夠 5秒...
唔緊要啦 ~~ 遲 d 有 cd 同 dvd ....

你既意思係會比CD同DVD我地哩班家長?
唉, 我好留心睇, 都望唔到阿囡個樣, 有點失望!

我無報興趣班, 諗住阿女三歲後先報, 即係要下年先, 宜家佢仲係傻兮兮的

jolo
你個仔讀邊班?

原帖由 jolo 於 08-9-30 12:06 發表
LLK,
我囝囝係 廁所果邊班房o既 K1....

如果同上年 n班一樣o既話, 應該過多 2、3個月度, 有通告問家長要唔要, 小朋友上堂時 o既 相 (係 cd) , 一年幾次.... 有時係 dvd .... (每隻會收番少少 $ )
...

I see.

哎呀, 我個女班房係最遠洗手間
咁你今期有無報興趣班?

原帖由 jolo 於 08-9-30 14:28 發表

我仔係廁所果邊最尾班房喎... 你係相反果邊 ?

join o左 非鼓、jazz 同 英文 ..........

哇, 咁豐富
下個月都有家長會, 又係夜晚, 好辛苦

原帖由 jolo 於 08-10-2 09:31 發表

我係舊生, 未有通告通知十月家長會呀....
報前, 我問囝囝 join 唔 join, 佢話要 jazz 同 鼓, 唔要陶土... 英文班, 我問佢 join 唔 join uncle mark 個班, 佢又話好, 好鐘意 uncle mark 喎....

你囡囡好 ...

姓係c字頭, 不過你話班房係最近toilet架喎
我個女係最遠toilet架喎
我個女係 "信"

原帖由 jolo 於 08-10-2 12:17 發表
最遠 toilet ....
yes ~~~  同班呀 ~~~
巴士組.....

你問下囡囡, 邊個同學仔 好曳, 成日上堂周圍走, 成日老師叫都唔停 果個, 就係我個仔o勒.... 個頭好大, 塊面同大人差不多果個囉..... ...

哈哈, 真係同班牙
你可唔可以再pm你個囝囝名比我啊, 等我問吓個囡先
咦, 咁9月26日晚家長會, 你係A 家B架?
睇吓我地見過面未
‹ 上一主題|下一主題