用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 香港書展2017
樓主: huba
go

香港書展2017   [複製鏈接]

回覆樓主:

書展買補充練習係咪好抵, 點解咁多媽咪入去買?

little_yolky 發表於 17-7-21 17:10
8折囉。

不過, 我見有個星加坡出版社練習counter, 水準好高。不過我無錢, 所以無買。

今日去見識了其中一個買小學練習的booth.喺我隔離嘅媽咪問職員"呢本係咪最深",另一邊的媽咪問職員"呢本係咪多tricky題目";又一媽咪想找TSA 練習 , 職員話已經賣哂。。。

原來買練習係要買最深最難先有用。

回覆樓主:

星期二開至幾點?

little_yolky 發表於 17-7-24 13:31
咁其實............淺既........又做嚟做乜................不過我無買, 所以唔知。

阿女 ...

我以為學生程度唔同, 要求嘅練習都唔同。 我買左中等程度嘅練習咋。

嘩! 你咁好脚骨力可以行咁耐。

S-Kwok 發表於 17-7-24 21:31
我陪阿仔朝1030行到2200,由開館第一日到今日為止,行咗4日,阿仔好似返工咁。(emoji)

咁多日,最好行係 ...

你哋啲小朋友咁犀利, 可以行咁耐。 我果兩個第一次行書展, 雖然鍾意行但3-4個鐘已經話脚攰肚餓喊走。 但第二日又話想去過。在書展買左兩本歷史漫畫, 我大果個好鍾意睇話好好笑,想買多幾本睇。 打算聽日收工再去, 唔知最後一日多唔多人。

PY-Sing 發表於 17-7-24 10:43
除咗樓上jm 話有折外(書商提供9-8折), 有時會有超特價練習出售($10-$30), 同時間配合(是我E D 咁嘅虎(苦) ...

平日要返工, 放工又要急急趕返屋企跟功課,真係無咩時間。 所以上年我都係測驗考試前才喺書店買了綜合練習本俾我小朋友做, 當多做練習咋。 原來有咁多不同程度嘅練習本, 我以後都在書展入貨。

回覆樓主:

有無人訂了science adventures?我小朋友鍾意睇科學書,我訂了level 1 同starter俾佢哋試下睇。 職員介紹level 2 俾我大果個, 但佢試睇完level 2 同level 1, 選左level 1.
‹ 上一主題|下一主題