用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼稚園 St Paul Kindergarten Interview 29-1-11
go

St Paul Kindergarten Interview 29-1-11 [複製鏈接]

祝大家好運呀!
我估各位手上唔多唔少都有offer 揸手!
不過我都好期待呢次last interview,因為我剩係想睇下阿女今年肯唔肯入去,仲會唔會喊!

我覺得今年嘅情況已經比舊年好,大部分人都好合作,一個家長陪入學校,絕大部分都係媽咪陪,個場先無舊年咁人山人海咋!呀女剩係識講老師話"請你玩玩具(佢話係blocks 嚟嘅)丫","比個紅色我丫","byebye"

回復 1# AhBoMama 的帖子

你真係一個好媽媽!同我阿女一個slot,有個小朋友唔肯自己行入去,佢媽咪係C 扯佢喊住入,唉…咁預咗唔得架啦,點解要嚇驚個小朋友啫。

再諗返個場境,
聖保祿真係用呢個interview 嘅方法嚟篩咗D 細B,我諗返起阿囡舊年嘅失敗,同觀察埋今年喊喊嘅小朋友,佢地都係用哭鬧嚟表達自己嘅不安情緒(但係我覺得呢樣係一個正常細B應有嘅表現!),真係點氹都無用,咁樣學校已經可以名正言順唔揀呢一群小朋友!

回復 4# Siupak222 的帖子

你都講得啱,我就係in 1:xxpm, 真係間間房門口都有好幾個小朋友喊喊,明明入去無喊嘅,打開度門竟然三個喊住出返嚟。

回復 15# GCCC1231 的帖子

我阿女個組係第一次開門,三個喊住出,第二次開門,四個無喊嘅一齊出。
‹ 上一主題|下一主題